Na kresni noči bomo tudi dobrodelni

Jutri, 17. junija, bo od 16. ure naprej pri čolnarni ob Velenjski plaži potekala kresna noč, ki jo organizira Klub vodnih športov Velenje ob vstopu v poletje. Ob 19. uri bo obiskovalce nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki bo ob tej priložnosti Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje predal ček v vrednosti 5.000 evrov za letovanje otrok. Naj povemo, da je Mestna občina Velenje za letovanje otrok, ki ga organizira Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, v proračunu letos že namenila 6.970 evrov. Na Kresni noči pa bomo predali tudi majico ekipe UAE Emirati s podpisom Tadeja Pogačarja, ki smo jo skupaj z MZPM Velenje in Športno zvezo Velenje prodali na dobrodelni spletni dražbi za 2.000 evrov. Majico je kupilo podjetje Vonpharma, d. o. o., ki bo v Velenju v prihodnosti postavilo svojo podružnico in vidi v naši občini dobro priložnost za svojo prihodnost. Tudi sredstva od prodaje majice bodo namenjane letovanju otrok, ki ga organizira MZPM Velenje.

Klub vodnih športov bo na kresni noči ponujal bograč in Pozojeve palačinke, s katerimi bodo zagotovo najbolj razveselili najmlajše obiskovalce in zanje izvedli tudi nagradno igro. Zbrane prostovoljne prispevke obiskovalcev bodo namenili osebam s posebnimi potrebami. V prihodnjih dneh jih bodo namreč obiskali otroci s posebnimi potrebami, za katere pripravljajo nepozabna doživetja na Velenjski plaži. Kresno noč bodo obiskovalci lahko doživeli tudi na vožnji z leseno ladjico Pletrco in čolnom Pozojem (cena vožnje bo znašala 5 evrov).
Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje bo vsa zbrana sredstva namenila za letovanje otrok. Letos želijo na morje peljati vsaj 180 otrok. Med njimi so tudi otroci, ki še nikoli niso videli morja.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content