Mesto s srcem zaznamovala dobrodelnost tudi v 2023

Da je Velenje mesto s srcem, dokazujemo vedno znova. Tudi v letošnjem letu smo pomagali pomoči potrebnim s kar 127.900 evri. Preko Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje smo letos razdelili 11.720 evrov. V okviru dobrodelnega projekta Odreži drugačnost smo podvojili zbrane prostovoljne prispevke in tako namenili dodatnih 2.210 evrov, na Kresni noči smo predali ček še za še dodatnih 5 tisoč evrov. Mestna občina Velenje je za letovanje otrok, ki jih organizira MZPM Velenje, v proračunu letos že namenila 6.970 evrov. V maju in juniju smo podprli še dva dobrodelna projekta, in sicer Radio 1 – Deželak Junak (v okviru odbora) in DOS – dobrodelno okrog Slovenije (2.000 evrov). Odlično smo speljali tudi dobrodelno akcijo Velenje pomaga, na kateri smo zbrali 100 tisoč evrov, ki smo jih razdelili med naše občane in prizadete v poplavah iz Šaleške doline, Savinjske in Koroške regije.

V letošnjem letu smo preko odbora razdelili 11.720 evrov. Odbor se je v letu 2023 zaradi finančnih in socialnih stisk občanov sestal devetkrat. Obravnaval je osemindvajset vlog za pomoč socialno ogroženim družinam, posameznikom in organizacijam. Enaidvajsetim je bila pomoč odobrena. Za nakup invalidskega vozička smo namenili 4 tisoč evrov, 2 tisoč evrov za počitnice otrok, ki jih je organizirala MZPM Velenje, za akcijo Deželak junak tisoč evrov, za plačilo položnic socialno šibkih smo namenili 4.720 evrov.

Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje je bil ustanovljen v letu 2009 z namenom, da bo uravnoteženo skrbel in koordiniral dobrodelne aktivnosti za pomoč posameznikom in družinam v Mestni občini Velenje. Hkrati z odborom je bila ustanovljena Delovna skupina za ugotavljanje upravičenosti do pomoči s podračuna za dobrodelne namene Mestne Občine Velenje, katere naloga je priprava predlogov za dodelitev pomoči v skladu s Pravilnikom o dodeljevanju denarnih pomoči s podračuna za dobrodelne namene Mestne občine Velenje.

Mestna občina Velenje lajša stiske svojih občanov tudi s številnimi drugimi aktivnostmi; omogočamo brezplačno pravno pomoč, brezplačno psihološko svetovanje, energetsko svetovanje, enkratno denarno pomoč, pomoč ob rojstvu otroka, omogočamo brezplačno vožnjo z mestnim potniškim prometom Lokalcem, vsako leto ob začetku novega šolskega leta brezplačno razdelimo zvezke velenjskim dijakom in učencem in še bi lahko naštevali.
Tudi v prihodnje bomo pomagali tistim, ki to potrebujejo.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content