Mestni občini Velenje zlati certifikat za doseganje standarda dobrega življenja

Na konferenci Zlati kamen, tradicionalnem srečanju deležnikov s področja lokalne samouprave, so razglasili razvojno najbolj prodorne občine, med katere se po najnovejši analizi ponovno uvršča Velenje. Mestna občina Velenje je bila prepoznana kot ena izmed vodilnih na področju pogojev za življenje in delo, ki jih zagotavlja občanom in podjetjem. V regiji se Velenje uvršča med prve tri na področjih učinkovitosti in življenjskega standarda. Velenje pa na državni ravni še posebej izstopa na treh ključnih področjih: učinkovitost, gospodarstvo in življenjski standard.

V skupnem seštevku rezultatov kazalnikov Informacijskega sistema slovenskih občin Zlati kamen Sistem ISSO je Velenje v zgornji tretjini med vsemi slovenskimi občinami. Mestna občina Velenje je tako prejela zlati certifikat Zlati kamen. Certifikat ni samo simbol odličnosti, temveč tudi uradno priznanje prizadevanjem za izboljšanje kakovosti življenja in poslovnega okolja v občini. Kot so zapisali: “Certifikat Zlati kamen po metodologiji ISSO se izda občini z odlično razvojno uspešnostjo, ki ponuja prebivalcem kakovostno raven življenja in jo odlikuje uravnotežen razvoj. Zlati certifikat pridobi občina, ki sodi po skupni vrednosti sestavljenega indeksa v zgornjo tretjino med vsemi občinami v Sloveniji.”

Zlati kamen je sistem aktivnosti, ki merijo, ocenjujejo in spodbujajo razvoj na lokalni ravni. Konferenca Zlati kamen 2024, ki je potekala včeraj v Ljubljani, je bila osredotočena na prepoznavanje in nagrajevanje izjemnih pristopov v občinski prostorski politiki. Ključna tema je občinska prostorska politika, kjer so izstopajoči elementi, kot so jasna vizija prostorskega razvoja, urbanistično načrtovanje, trajnostni razvoj in drugi vidiki, igrali ključno vlogo pri izboru za 13. nagrado Zlati kamen.

Certifikate ISSO podeljujejo vsako leto, od leta 2012 dalje. V raziskavo je vključenih več kot 50 ključnih indikatorjev razvojne uspešnosti, ki se jih primerja skozi zadnja štiri leta. V analizo so vključene vse slovenske občine, zato podatki predstavljajo dober pregled slovenskega okolja na ravni lokalne samouprave.

Mestna občina Velenje je marca lani v okviru Zlatega kamna prejela tudi priznanje Občina zdravja.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content