Mestna občina Velenje ostaja branju prijazna občina

Mestna občina Velenje je v letu 2019 sodelovala na javnem natečaju, ki ga skupaj z Ministrstvom za kulturo in Skupnostjo občin Slovenije izvajajo v Združenju splošnih knjižnic, in pridobila naziv branju prijazna občina. Letos smo oddali prijavo za podaljšanje naziva in bili uspešni. Za podaljšanje naziva so morale občine v zadnjih treh letih (2020–2022) izvesti vsaj en nov projekt, povezan z infrastrukturo na področju spodbujanja bralne kulture in bralne pismenosti oz. vsaj en nov vsebinski projekt. Pri prijavi smo predstavili projekte Avtomatizacija Knjižnice Velenje, postavitev avtomata za knjige Knjigolin21 in vzpostavitev Gaja poezije ter rezidenčnega paviljona, Šaleške razglede, Lirikonfest in počastitev 100. obletnice rojstva Karla Destovnika Kajuha. Danes, 2. decembra, ob 11. uri bo na Ministrstvu za kulturo potekala slavnostna podelitev nazivov.

Mestna občina Velenje podpira številne aktivnosti organizacij, ki se v naši občini ukvarjajo s širjenjem bralne kulture, aktivnosti pa izvaja tudi sama: leta 2000 je ustanovila Ustanovo Velenjska knjižna fundacija, katere namen je nudenje moralne, organizacijske in strokovne podpore ohranjanju, razvoju in porastu knjižne kulture v velenjskem prostoru in širše, izvaja javne razpise za sofinanciranje založniških projektov, financirala je postavitev zbirke prvih beril v Knjižnici Velenje, s knjižnimi nagradami obdaruje svoje občane, izdaja brošure v počastitev občinskega praznika … Namen javnega natečaja torej je promocija dobrih praks, ki jih za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture izvajajo občine. Veljavnost naziva je tri leta.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content