Letos gasilci opravili trikrat več intervencij kot lani

Oktobra, ob mesecu požarne varnosti, tradicionalno pripravimo sprejem predstavnikov gasilcev. Letos so gasilci opravili že več kot 1.420 intervencij, kar je trikrat več kot lani v vsem letu. Največ intervencij je bilo zaradi nujnih sanacij, ki so jih povzročile poletne vremenske ujme. V letošnjem proračunu za izvajanje javne gasilske službe namenjamo skoraj 1,3 milijona evrov. Na zadnji seji so svetniki sprejeli Odlok o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami v Mestni občini Velenje, s katerim bomo poskušali še dodatno zmanjšati število nesreč oziroma njenih posledic.

Lani so gasilci opravili 504 intervencije, v katerih je sodelovalo 2.997 gasilcev, do danes pa že več kot 1.420 intervencij. Največ jih je bilo v obdobju od 13. 7. do 20. 8., v času vremenskih ujm. Kljub številnim intervencijam v naši občini so velenjske gasilske enote pomagale tudi na območju Koroške in Zgornje Savinjske doline.

V letošnjem proračunu za izvajanje javne gasilske službe namenjamo skoraj 1,3 milijona evrov, in sicer za delovanje javnega zavoda Poklicna gasilska enota Velenje, izvajanje javne gasilske službe prostovoljnih gasilskih društev in vzdrževanje gasilskih domov. Sredstva namenjamo tudi za nakup opreme, zdravniške preglede, dekontaminacijo opreme in ostalo. Letos bomo sofinancirali nakup gasilskega vozila GVM-1 za potrebe PGD Velenje.

Gasilci aktivno delujejo tudi pri projektu Prvi posredovalec in v sodelovanju z reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Velenje posredujejo ob srčnih zastojih, hujših krvavitvah ter zaporah dihalnih poti.

S sprejetim novim odlokom poskušamo dodatno zmanjšati število nesreč ter preprečiti oziroma zmanjšati žrtve in škodo. V novem odloku so upoštevane zakonodajne spremembe in spremembe na lokalnem nivoju, predvsem ustanovitev javnega gasilskega zavoda in nova kategorizacija gasilskih enot.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content