Lani več kot 40 tisoč evrov pomoči preko odbora za pomoč našim občanom

Mestna občina Velenje je znana po tem, da smo solidarni, da tu živi veliko prostovoljcev, da vedno radi pomagamo. Večkrat organiziramo dobrodelne aktivnosti, imamo tudi veliko oblik pomoči, s katerimi pomagamo tistim, ki to najbolj potrebujejo. Imamo tudi Odbor za pomoč občankam in občanom Šaleške doline, ki na podlagi predlogov delovne skupine pomaga finančno ogroženim občanom. Lani je bilo takšnih pomoči v višini 40.516 evrov.

Odbor se je v letu 2022 zaradi finančnih in socialnih stisk občanov sestal devetkrat. Obravnaval je šestnajst vlog za pomoč socialno ogroženim družinam in posameznikom. Petnajstim vlagateljem je bila pomoč odobrena. Za pomoč družini zaradi požara je skupaj z občani zbral nekaj več kot 15 tisoč evrov. Za nakup kombija za prevoz invalidne osebe je odbor namenil 2 tisoč evrov, za plačilo položnic socialno šibkih 3.860 evrov, skoraj 2 tisoč evrov tudi za plačilo stroškov pogrebov socialno šibkih. Za novo opremo Varstveno delovnega centra SAŠA je namenil 3 tisoč evrov, za pomoč otrokom v stiski je 3 tisoč evrov namenil Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje), za pomoč starejšim v stiski je 3 tisoč evrov namenil tudi Domu za varstvo odraslih Velenje, 2 tisoč evrov Plavalnemu klubu Velenje, Društvu distrofikov Slovenije 500 evrov, 5 tisoč evrov za počitnice otrok, ki jih je organizirala MZPM Velenje, za akcijo Deželak junak pa tisoč evrov.

Mestna občina Velenje ima tudi podračun za dobrodelne namene, na katerem se je lani iz različnih virov zbralo 24.856,01 evra. Sredstva v višini 4.850,35 evra smo prejeli kot donacije fizičnih oseb, sredstva v višini 20 tisoč evrov kot donacijo Mestne občine Velenje. Nekaj sredstev pa je iz naslova obresti pozitivnega stanja na računu. Del teh sredstev vsako leto namenjamo Odboru za pomoč občankam in občanom Šaleške doline.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content