Kupili Staro elektrarno, v kateri bo zaživel Center prihodnosti

Mestna občina Velenje je od Premogovnika Velenje kupila kompleks Stara elektrarna. V skladu s smernicami Zavoda za varstvo kulturne dediščine bomo pričeli z obnovo objekta in v njem vzpostavili industrijsko-izobraževalni park Center prihodnosti.

Objekt Stare elektrarne je neizkoriščen in že dolgo časa propada, hkrati pa je arhitekturni biser v sklopu industrijske stavbne dediščine. Objekt Stare elektrarne želimo čim prej revitalizirati in spremeniti v industrijsko-izobraževalni park Center prihodnosti. Nekoč generator električne energije bo postal generator odlično izobraženih človeških virov, zelo uspešnih inovacij na področju gospodarstva, obnovljivih virov energije in varovanja okolja. Programi bodo temeljili na treh stebrih: okolje, krožno gospodarstvo in izobraževanje.

V prihodnjem letu načrtujemo pripravo projektne in investicijske dokumentacije. Z investicijo, za katero pričakujemo sofinanciranje iz Sklada za pravičen prehod, bomo predvidoma zaključili do konca leta 2027.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content