Konec 2023 v Velenju posodobljen dom 4. generacije

Pred dnevi smo se razveselili novice, da bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za rekonstrukcijo in prizidavo Doma za varstvo odraslih Velenje prispevalo sredstva v višini 12 milijonov evrov. Sporazum o podpori projekta so že maja letos podpisali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in direktorica Doma za varstvo odraslih Velenje Violeta Potočnik Krajnc. Velenje naj bi tako do konca leta 2023 dobilo posodobljen dom 4. generacije, ki bo izpolnjeval vse normative in standarde ter stanovalcem doma omogočal mirno ter prijetno bivanje z najboljšo oskrbo. Po rekonstrukciji bodo uredili sobe za eno ali dve osebi in vsaka soba bo imela lastne sanitarne prostore s kopalnico, prav tako bo v domu zadostno število balkonov za oskrbovance, urejeno pa bo tudi primerno parkirišče za obiskovalce, stanovalce in zaposlene.

Dom za varstvo odraslih Velenje ima gradbeno dovoljenje za dozidavo in rekonstrukcijo celotnega doma, saj dom ta trenutek ne dosega predpisanih minimalnih normativov in standardov. Sedaj je v sobah več stanovalcev, vse sobe pa žal nimajo urejenih lastnih sanitarnih prostorov. Dom bo po dozidavi in rekonstrukciji posodobljen v dom 4. generacije.

Po razpisu ministrstva naj bi se do oktobra 2023 investicija končala, začetek del pa načrtujejo v začetku drugega leta – konec decembra načrtujejo objavo razpisa za izvajalca, po podpisu pogodbe pa bodo z deli začeli.

V teh dneh se vodstvo Doma za varstvo odraslih Velenje dogovarja za nadomestne prostore, kamor bodo v času rekonstrukcije nameščeni oskrbovanci doma. Takoj, ko bo vse usklajeno in bodo zagotovljeni vsi pogoji, bodo o začasni namestitvi seznanili stanovalce in njihove sorodnike, ki jih bodo tudi povabili na predstavitev. Poskrbeli bodo, da bo v času del, na nadomestni lokaciji, za vse njihove oskrbovance dobro poskrbljeno.

Mestna občina Velenje se je v podporo projektu s sporazumom zavezala, da bomo brezplačno ustanovili služnostno pravico za gradnjo in vzdrževanje komunalne in ostale infrastrukture pri projektu ter dostop za nedoločen čas, hkrati pa bomo prispevali proračunska sredstva v višini, kolikor bo znašal komunalni prispevek na podlagi projektne dokumentacije.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content