Koncert kulturnega ustvarjalca leta

Mestna občina Velenje je letos na slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku prvič razglasila kulturnega ustvarjalce leta Mestne občine Velenje. To je postal Velenjčan in Prešernov nagrajenec Jure Pukl, ki je naziv prejel za številne vrhunske avtorske in skupinske glasbene jazz stvaritve, koncerte in umetniško koordinacijo jazz festivala v Velenju v preteklem letu 2021 ter za kulturno ambasadorstvo glasbene/jazz kulture. Kot kulturni ustvarjalec leta bo v soboto, 2. julija, ob 20.30 pri Vili Herberstein izvedel koncert Ta noč je moja. Na njem se bo Jure Pukl predstavil malo drugače. Ob njegovi 20-letnici ustvarjanja mu bodo na vrtu Vile Herberstein ob rami stali Janez Bončina Benč, Amaya – Maja Keuc, Nina Strnad, Uroš Perić in Primož Vitez.

Velenjčan Jure Pukl je eden najbolj ustvarjalnih saksofonistov mlajše slovenske jazz generacije. Študiral je na Dunaju, v Haagu, na Berklee College of Music in dokončal magistrski študij na Glasbeni akademiji v Gradcu. Leta 2015 je za svoje delo prejel tudi nagrado Prešernovega sklada. Izdal je 8 avtorskih zgoščenk, ki so prejele odlične kritike v revijah Downbeat, Jazzwise, Jazzpodium, na portalu All of Jazz ter v časopisih The New York Times in The Guardian, kjer so ga označili za »vzhajajočo zvezdo generacije, ki ustvarja glasbo novega stoletja«.

Vstopnice za koncert dobite na Festivalu Velenje (03 898 25 90).
V primeru slabega vremena bo dogodek v Domu kulture Velenje.

Prijazno vabljeni.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content