Kolesarji dirke Po Sloveniji tudi čez Velenje

V sredo, 14. junija, bo Velenje del kolesarske dirke Po Sloveniji. Kolesarji se bodo v Velenje pripeljali iz smeri Šoštanja, mimo Gaberk, čez Škale, ob Škalskem jezeru do Starega kina. Trasa se nadaljuje mimo Sončnega parka, po Kidričevi in Šaleški cesti do krožišča pod skakalnico. Nato kolesarijo po Celjski cesti in čez vinskogorski klanec do Črnove oz. odcepa za Dobrno, kjer bodo nadaljevali mimo Dobrne proti Zrečam. Na naših cestah, kamor smo k navijanju povabili tako osnovnošolsko kot srednješolsko mladino, jih pričakujemo predvidoma med 12.20 in 13.20, odvisno od razmer. V tem času bodo ceste na omenjeni trasi iz Šoštanja skozi Velenje in naprej do odcepa za Dobrno kratkotrajno oz. ponekod tudi popolnoma zaprte.

Kolesarji 30. dirke Po Sloveniji bodo po slovenskih cestah vozili od 14. do 18. junija. V okviru prve etape (sreda, 14. junij), ki bo potekala od Celja do Rogaške Slatine, ki je hkrati z 188,6 km dolgo traso najdaljša dnevna etapa v vsej 30-letni zgodovini koledarske dirke, bodo kolesarji premagali 2 tisoč višinskih metrov. V četrtek, 15. junija, bodo kolesarji prevozili 163,1 km od Žalca do Ormoža. V petek, 16. junija, 173,4 kilometra od Grosupelj do Postojne, v soboto, 17. junija, 165,6 km od Ljubljane do Kobarida. Dirka se bo zaključila v nedeljo, 18. junija, z 142,6 km dolgo etapo od Vrhnike do Novega mesta, kjer bo odločilen vzpon na Trško goro.

V Velenju smo k navijanju in spodbujanju športnega duha povabili tudi učenke in učence vseh šestih velenjskih osnovnih šol in nekaterih podružnic ter dijake in dijakinje Šolskega centra Velenje. Ogled tovrstnega tekmovanja je edinstvena izkušnja, da skupaj ustvarimo navijaško vzdušje in od blizu začutimo adrenalin najboljših kolesarjev. Vabljeni na skupno športno navijanje, zaželjeni so tudi skupinski transparenti in športni rekviziti. Dokažimo, da je Velenje tudi mesto športa!

Mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji, ki jo organizira Kolesarski klub Adria Mobil, je že vrsto let največji in najodmevnejši kolesarski dogodek v Sloveniji. Prva izvedba dirke je potekala maja 1993 in je imela osem etap, organizirana pa je bila v čast novi državi Sloveniji. Tudi v mednarodnem okolju je dirka že utrdila svojo prepoznavnost, saj je gostila številne kolesarje in ekipe svetovnega razreda. Skozi svojo bogato zgodovino se je dirka razvila v edinstven športni projekt, ki z razgibanimi trasami etap povezuje celotno Slovenijo, pritegne številne gledalce tako ob cesti kot ob ekranih in predstavlja odlično promocijo Slovenije kot butične turistične destinacije. Dirka Po Sloveniji v letu 2023 praznuje 30-letnico prve izvedbe. Letošnja dirka bo sicer 29. po vrsti, saj je zaradi epidemioloških razmer enkrat odpadla.

Mednarodna kolesarska zveza je dirko kvalificirala kot najvišji rang tekmovanja v cestnem kolesarstvu. Z uvrstitvijo na program Eurosporta ter s prenosi na RTV Slovenija je dirka izjemno pridobila na gledanosti. Dirko si je v petih letih sodelovanja z Eurosportom ogledalo več kot 46 milijonov gledalcev! Več informacij o dirki in 1. etapi lahko dobite na njihovi spletni strani https://tourofslovenia.si/sl/etapa/1

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content