Kolesarji dirke Po Sloveniji 17. junija tudi čez Velenje; Velenje srčno z dobrodelno noto

Mestna občina Velenje letos že drugič zapored sodeluje pri projektu kolesarske dirke Po Sloveniji. Letošnja 28. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala od srede, 15., do nedelje, 19. junija. Imeli bomo priložnost spremljati najboljše kolesarje in 22 ekip sveta v boju za zeleno majico. Skozi 5 etap bodo kolesarji skupaj prevozili 792 km. Skozi Velenje se bodo peljali v sklopu 3. etape, ki bo potekala v petek, 17. junija, v dolžini 144,6 km, pričakujemo jih od 11.50 dalje. Ob 11.15 je predviden start etape v Žalcu, ki skozi Šempeter in Polzelo pripelje kolesarsko karavano v Velenje. Sledi Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje, Nazarje, Šmartno ob Dreti, Vransko, Braslovče, Prebold, Štore in Celje. Cilj 3. etape v predviden po 14.45 na Celjskem gradu.

Skupaj z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje) in Športno zvezo Velenje smo ob tej priložnosti pristopili k novemu dobrodelnemu projektu. Na dobrodelno dražbo dajemo kolesarsko majico ekipe UAE Emirati s podpisom Tadeja Pogačarja, najboljšega kolesarja sveta na UCI lestvici. Majico smo prejeli lani v zahvalo s strani organizatorjev dirke Po Sloveniji. Sredstva bomo namenili MZPM Velenje za letovanje otrok iz socialno šibkih družin, ki bodo tudi s pomočjo te donacije preživeli 10 nepozabnih dni ob morju. Na morje želijo letos peljati vsaj 180 otrok. Med njimi so tudi otroci, ki še nikoli niso videli morja. Dražbo organizira MZPM Velenje in se zaključi v sredo, 15. junija, ob 12. uri. Ponudbe lahko oddate na spletni strani Dobrodelna dražba Vile Rožle – dobrodelna dražba (vilarozle.si), izklicna cena je 500 evrov. Najvišjemu ponudniku se bomo zahvalili na medijsko odmevnem dogodku na Velenjski plaži – v petek, 17. junija, po 20. uri. Prijazno vabljeni k sodelovanju.

V Velenju bomo lahko kolesarje spremljali in navijali ob prihodu iz smeri Ložnica, mimo Kavč, v krožišču pod Velenjskim gradom, ob Šaleški cesti do avtobusne postaje, ob Kidričevi cesti, ob Cesti pod parkom oz. v Sončnem parku, mimo mestnega stadiona in ob Škalskem jezeru proti Škalam ter naprej proti Gaberkam. Navijanju občanov se bodo pridružili tudi učenci šol, in sicer bodo ob krožnem križišču pod Velenjskim gradom navijali učenci osnovnih šol Šalek in Antona Aškerca, ob Šaleški cesti učenci iz Osnovne šole Gorica, ob Kidričevi cesti učenci osnovnih šol Mihe Pintarja Toleda in Livada ter Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje.

Prijazno vabljeni! Navijajmo za naše!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content