Kmalu pride v Velenje dedek Mraz

V Šaleški dolini otroke že več kot 70 let obdaruje dedek Mraz, za kar vedno poskrbi MZPM Velenje, s podporo Mestne občine Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki. Skupaj obdari kar 1.878 otrok, od tega v Mestni občini Velenje 1.380. Letos bo dedek Mraz v torek, 12. decembra, ob 17. uri prispel na Titov trg. Veselo pričakovanje nam bo s predstavo in otroškimi pesmimi pričarala Andreja Zupančič, zbrane pa bo zabavala priljubljena skupina Bepop Ladies. Obiskovalce bo pozdravil tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.   

S prihodom dedka Mraza v Šaleško dolino se bo začel tudi sklop prireditev, ki jih MZPM Velenje pripravlja pod nazivom Veseli december 2023. Dedek Mraz bo na 24 prireditvah v Šaleški dolini obdaril vse otroke od 3. do 6. leta starosti. Skupaj jih je kar 1.878, od tega v Mestni občini Velenje 1.380, v Občini Šoštanj 359 in 139 v Občini Šmartno ob Paki. Osrednji del darila je tudi letos kakovostna knjiga, dodan je kreativni otroški set. Dedek mraz bo otroke obdaroval po tem, ko si bodo v domovih krajanov in kulturnih domovih v vseh treh občinah Šaleške doline ogledali predstavo za otroke. Te bodo izvedli Gledališče Velenje (Kdo je napravil Vidku srajčico?), Gledališka skupina Pravljični dotik iz Šoštanja (Mišek Matiček peče piškote) ter Pravljično gledališče Maje Furman (Pika, pika, piskrček).

Dobri mož, ki ga pozimi nikoli ne zebe, bo obiskal bo tudi vse vrtce in osnovne šole, Čarobno promenado, Dom za varstvo odraslih, domske skupnosti, VDC Ježek …  Skupaj bo opravil skoraj 100 obiskov. Poslovil se bo na silvestrovo, na otroški zabavi, ki se bo na Titovem trgu začela ob 11. uri.

Če bo vreme slabo, bo dogodek ob prihodu dedka Mraza potekal v Domu kulture Velenje.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content