Kardeljev trg z novim pločnikom varnejši, na Goriški cesti obnovljena komunalna infrastruktura

V tem tednu zaključujemo z dvema investicijama v naši občini. Na Kardeljevem trgu smo uredili 120 metrov nove ceste z meteorno kanalizacijo, 120 metrov pločnika, 240 metrov kolesarskih pasov na cestišču, 60 metrov peš površin na parkirišču, 2 hitrostni oviri in 3 prehode za pešce, na Goriški cesti na Gorici pa smo obnovili vodovod, kanalizacijo in toplovod. V četrtek, 19. oktobra, bomo ob 11. uri pripravili dogodek ob zaključku del na Kardeljevem trgu, ob 17. uri pa bomo z manjšim dogodkom zaznamovali zaključek del na Goriški cesti.

Na Kardeljevem trgu smo za zagotavljanje večje varnosti vseh udeležencev v prometu, še posebej otrok v bližnji enoti Vrtca Velenje, uredili 120 metrov nove ceste z meteorno kanalizacijo, 120 metrov pločnika, 240 metrov kolesarskih pasov na cestišču, 60 metrov peš površin na parkirišču, 2 hitrostni oviri in 3 prehode za pešce. Vrednost del je znašala 77.681,67 evra (DDV je zajet). V četrtek ob 11. uri bomo na Igrišču škrata Bisera skupaj z Mestno četrtjo Velenje – Levi breg vzhod pripravili dogodek ob zaključku investicije. Otroci in vzgojiteljice enote Lučka Vrtca Velenje bodo pripravili kulturni program in pokazali pravilno uporabo novo urejene površine za pešce in kolesarje.

Na Goriški cesti smo obnovili vodovod s pripadajočimi priključki v dolžini 323 metrov, obnovili smo kanalizacijo za komunalno odpadno vodo s pripadajočimi priključki v dolžini 232 metrov in obnovili kanalizacijo za padavinsko odpadno vodo s pripadajočimi priključki v dolžini 244 metrov. Izvedli smo tudi sanacijo toplovodnega omrežja v dolžini 130 metrov. Ob zaključku del je sledilo asfaltiranje obstoječe Goriške ceste z vgradnjo dveh novih linijskih rešetk. Vrednost del je znašala 329.937,51 evra (DDV ni zajet). Ob zaključku del bomo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Gorica pripravili na Goriški cesti v četrtek, 19. oktobra, ob 17. uri manjši dogodek.

Prijazno vabljeni na oba dogodka ob zaključku investicij!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content