Jutri sprejem kulturnikov in slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

Jutri, 7. februarja, bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol ob 17. uri v Galeriji Velenje sprejel kulturnike, ob 18. uri pa pripravljamo v Domu kulture Velenje osrednjo občinsko slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Slavnostna govornica bo direktorica Muzeja Velenje Tanja Verboten. Program na slovesnosti pripravljajo učenci in učitelji Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje. Na slovesnosti bomo razglasili tudi kulturnega ustvarjalca leta Mestne občine Velenje.

Kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje je priznanje za izjemne stvaritve s področja kulture, ki pomembno oblikujejo življenje občank in občanov Mestne občine Velenje, kakor tudi za stvaritve, za katere so ustvarjalci prejeli mednarodna priznanja oziroma so se s svojim delom izjemno uveljavili v tujini.

Izbrani kulturni ustvarjalec bo poleg laskavega naziva dobil tudi možnost, da v letu od prejema priznanja v dogovoru z občino pripravi/izvede umetniško delo s svojega področja delovanja.

Na sprejem kulturnikov in slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku prijazno vabimo tudi predstavnike medijev!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content