Jutri splavitev in krst nove pletnarce

Mestna občina Velenje in Klub vodnih športov Velenje pripravljata jutri, 18. aprila, ob 13. uri na Velenjski plaži slovesno splavitev nove pletnarce, s katero bo možna panoramska vožnja po Velenjskem jezeru za obiskovalce, turiste in organizirane skupine. Novo pletnarco bosta krstila župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednica Kluba vodnih športov Velenje Slavica Živko. Na dogodku bodo sodelovali tudi potapljači Društva za podvodne dejavnosti Jezero, v kulturnem programu pa bo nastopila citrarka Tanja Lončar.

S pletnarco, ki sprejme 16 oseb, se lahko popeljete po Velenjskem jezeru, od koder imate lep pogled na naše okoliške hribe, Velenjsko plažo in čudoviti svet potopljenih dreves, ki še sedaj mogočno stojijo pod vodno gladino. V preteklih sezonah se je s pletnarco peljalo od 500 do 1000 obiskovalcev, odvisno od vremena in uspešnosti turistične sezone. Cena vožnje za odraslo osebo znaša 8 evrov, za otroke pa 6 evrov. Klub vodnih športov Velenje, ki s pletnarco upravlja, sprejema predhodne rezervacije za večje skupine na mobilno številko 031 887 751. O rednem voznem redu v času turistične sezone na Velenjski plaži bomo še obveščali.

Stara pletnarco bo zaradi dotrajanosti zdaj del kopenske ambientalne okrasitve Velenjske plaže pri Klubu vodnih športov Velenje pri čolnarni.

Vrednost nove pletnarco, ki jo je izdelal Aleš Žmitek iz Bohinja, znaša 19 tisoč evrov (z DDV), od tega je Mestna občina Velenje sofinancirala 10 tisoč evrov.

Prijazno vabljeni.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content