Jutri prevzem novega gasilskega reševalnega vozila

V Mestni občini Velenje nadaljujemo s postopkom zamenjave gasilskih vozil. Jutri ob 16.30 bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj s poveljnikom Prostovoljnega gasilskega društva Velenje Bojanom Brcarjem prevzel novo hitro tehnično reševalno vozilo HTRV, ki je namenjeno posredovanju v prometnih nesrečah. Celot-na vrednost novega vozila znaša 216.000 evrov, prispevek občine 130.000 evrov, MORS 30.000 evrov, preostanek pa je prispevalo društvo.

V vseh društvih bomo posodobili gasilska vozila za prevoz moštva z oznako GVM-1. Do sedaj smo jih prevzeli že pet, v letošnjem letu pa so ga prevzeli že v PGD Šalek. Konec leta ga prevzame še PGD Škale, drugo leto pa kot zadnji PGD Velenje. Za vsako vozilo smo prispevali po 35.000 evrov.

Začenjamo pa tudi izreden proces zamenjave gasilskih vozil s cisternami. Najprej je na vrsti PGD Pesje, ki bo prejelo novo vozilo GVC-2, in sicer predvidoma maja 2023. Mestna občina Velenje bo sofinancirala nakup v višini 250.000 eur. Zamenjava teh vozil poteka glede na letnik nakupa teh vozil v preteklosti. V prihodnjem obdobju bomo poleg tega zagotovili še ustrezna vozila za delovanje novega gasilskega zavoda.

Predstavnike medijev vabimo na slavnostni prevzem vozila, ki bo jutri ob 16.30 pred Gasilskim domom Velenje. Sledila bo podelitev priznanj in pokalov najboljšim ekipam v okviru 29. tekmovalnega srečanja pionirjev in pionirk za pokal Mestne občine Velenje.

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content