Izgradnja kolesarske povezave proti Mislinji uspešno napreduje

Državno kolesarsko omrežje proti Hudi luknji (del Štrekne), ki bo povezalo Velenje z Mislinjsko dolino in naprej z Avstrijo ter Dravsko kolesarsko potjo, bo končano do jeseni letošnjega leta. Predvidena kolesarska pot proti Mislinji bo dolga okrog 9,4 km in bo od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča potekala večinoma po stari opuščeni železniški progi, skozi štiri predore ter preko sedmih premostitvenih objektov. Za 25. in 26. februarja je napovedana popolna zapora ceste, saj bo potekala montaža zadnjega sklopa nadvozov na tej kolesarski povezavi, zato udeležence v prometu prosimo za razumevanje.

Podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević si je včeraj skupaj z direktorjem občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztokom Morijem in drugimi sodelavci iz velenjske ter mislinjske občine ogledala gradbišče državne kolesarske povezave Huda luknja. Na ogledu so bili prisotni tudi predstavniki izvajalcev, podjetij Strabag, Prohaus, RGP in VOC ter predstavnik investitorja – Direkcije za infrastrukturo. Dela potekajo po predvidenem planu in bodo končana v skladu s pogodbenimi roki, torej do jeseni letošnjega leta.

Investicijo vodi Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Projekt sofinancira EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Mestna občina Velenje in Občina Mislinja pa namenjata za izgradnjo svojo kvoto v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij. Pridobili smo tudi del zemljišč na trasi, potrebnih za gradnjo.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content