Imamo naj prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo

Za naj prostovoljko za leto 2022 je bila razglašena Renata Rupreht, za naj prostovoljsko organizacijo pa Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje. Javni natečaj vsako leto izvedemo v sodelovanju z Mladinskim svetom Velenje in Mladinskim centrom Velenje, poteka pa pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Petra Dermola.

Komisija je na podlagi prijav izbrala naj prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo leta 2022 v Mestni občini Velenje. Letošnji naj prostovoljci so prejeli tudi finančno nagrado, in sicer naj prostovoljka darilni bon v višini 300 evrov, naj prostovoljska organizacija pa darilni bon v višini 1.000 evrov.

Renata Rupreht je prostovoljka na različnih področjih, predvsem pa gasilka, bolničarka Rdečega križa in prva posredovalka. Njeno delo so doslej prepoznali že mnogi, saj je prejela nekaj pomembnih priznanj in odlikovanj, in sicer priložnostno odlikovanje Gasilske olimpijade Celje 2022, spominsko medaljo ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, bronasti znak Civilne zaščite in priznanje gasilske zveze I. stopnje.

Čeprav taborniki niso del formalnega sistema izobraževanja, imajo opredeljena vzgojna področja, ki izhajajo iz njihovega poslanstva in vrednot. Taborniški pristop oziroma skavtska metoda že več kot 100 let učinkovito predaja vrednote taborništva na mlade po celem svetu. Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje to v Velenju uspešno počne že več kot 50 let. Mladim ponujajo edinstveno okolje za izkustveno učenje in osebnostno rast, da odrastejo v samostojne, angažirane, odgovorne in solidarne posameznike. Vodniki prostovoljci svoj čas vzgoji mladih posvečajo na tedenski ravni in v skupnem seštevku opravijo izjemno veliko število prostovoljskih ur.

Prostovoljstvu bomo tudi v prihodnje namenjali posebno pozornost. Pozitivne vrednote, kot so solidarnost, pomoč bližnjemu, skupnostno delovanje in nesebična predanost, želimo negovati in spodbujati. Verjamemo, da prostovoljstvo igra pomembno vlogo pri ustvarjanju povezanosti. Zato si prizadevamo za razvoj in krepitev prostovoljskih programov, ki omogočajo vključevanje različnih skupin ljudi ter spodbujajo medsebojno sodelovanje in solidarnost.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content