Gostinca na Visti izbere organizator, ne občina

Pretekli konec tedna (16. junij) je bil na prireditvenem prostoru Vista – park z razgledom koncert, ki je kljub odlično izvedenemu nastopu glasbenikov zaradi gostinstva pri obiskovalcih pustil grenak priokus. Mestna občina Velenje pri izbiri gostinca in sistema plačevanja ni imela nič, saj organizator dogodka sam izbere svoje pogodbene partnerje. V nedeljo (18. junij) je gostinec, podjetje Uživaj zdaj, d. o. o., objavil, da bo denar, ki je gostom koncerta ostal na karticah, vračal danes, v sredo, 21. junija, in v četrtek, 22. junija, od 8. do 21. ure na recepciji Campa Velenje. Prav tako so obveščali, da bodo celoten izkupiček od prodaje kozarcev darovali v dobrodelne namene. Za katere organizacije so se odločili, bodo obveščali naknadno.

Mestna občina Velenje z javnimi zavodi vsako leto vlaga znatna finančna sredstva v razvoj objezerskega dogajanja in uveljavitev znamke Vista kot največjega odprtega prireditvenega prostora v Sloveniji, zato takšnih ravnanj ne bomo dovolili.

Upravljavec prireditvenega prostora Vista, ki se nahaja ob Velenjskem jezeru in čigar lastnica je Mestna občina Velenje, je Zavod za turizem Šaleške doline. Potencialni organizator koncerta/dogodka poda vlogo za izvedbo dogodka oz. za uporabo Viste na zavod, ki je podlaga za pridobitev soglasja za izvedbo. Ko postane organizator uporabnik Viste, si samostojno izbira svoje pogodbene partnerje, ki morajo imeti ustrezno registracijo za opravljanje dejavnosti (npr. varovanje, rediteljsko službo, medicinska oskrba, gasilci, gostince), razen koncesijskih podjetij za čiščenje in odvoz odpadkov. Dovoljenje za dogodek organizatorju izda Upravna enota Velenje.

Koncert, ki ga je organiziralo podjetje Bumerang v sodelovanju s Festivalom Velenje, je imelo izbranega gostinskega ponudnika podjetje Uživaj zdaj, d. o o., ki je na koncertu uredil brezgotovinsko plačevanje. Gostom, ki imetja na kartici niso porabili, pa po koncertu denarja niso vrnili. Naknadno so obveščali, da bodo obiskovalci dobroimetje lahko dobili v tem tednu (danes in jutri) v Campu Velenje.

Konec tega tedna se bo ob jezeru odvijal Splash festival, ki ga organizira Extrem. Za izvedbo nedeljskega koncerta (25. junij) je organizator najel istega gostinca, podjetje Uživaj zdaj, d. o. o. Glede na slabo izkušnjo smo apelirali, da za obiskovalce pripravijo pravočasna navodila glede plačevanja in da na tokratnem koncertu uredijo vračilo neporabljenega denarja. Obvestilo za obiskovalce bodo pripravili še danes.

Lansko leto se je na Visti odvilo 20 različnih dogodkov, skupaj 44 tisoč obiskovalcev (večji dogodki: Severina, Dino Merlin, Siddharta, Days of Thunder, dan za družine itd.) in vsi organizatorji so si sami izbrali gostinske ponudnike, ki so bili različni, in tudi ostale pogodbene partnerje.

Vista – park z razgledom, največji odprt prostor v Sloveniji, ni namenjena samo večjim koncertom, ampak navdušuje tudi s svojo podobo v prostoru ob jezeru – 14 metrov visoka razgledna ploščad, dolg pomol na Velenjskem jezeru, atraktiven prireditveni oder in obsežen prireditveni prostor. Sodobna destinacija za kulturno-umetniške, sejemske, izobraževalne, festivalske, športne, zabavne in družabne dogodke z razgledom pa se uveljavlja tudi kot prizorišče zasebnih dogodkov poslovne, družinske ali intimne narave. Poroka z jezersko veduto je nepozabno doživetje tako za mladoporočenca kot za svate. Praznovanja jubilejev v parku z razgledom so še bolj slovesna. Na Visti se srečujejo poslovni partnerji, ki poglabljajo odnose, obiskujejo jo kolektivi podjetij in iščejo navdihujoče okolje za krepitev ustvarjalnosti, z monumentalno arhitekturo na eni ter naravo na drugi strani pa je Vista zanimiva kulisa za razne fotografske, video in tudi filmske projekte. Odkrile so jo tako televizijske kot druge produkcijske hiše.

Veselimo se srečanja z vami na Visti, kjer ste vedno dobrodošli!

Avtor fotografije: Sven Martić

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content