Generacijski forum z občani – Skupaj do prihrankov toplotne energije

Danes ob 17. uri pripravljamo v Vili Bianci Generacijski forum z občani – Skupaj do prihrankov toplotne energije. V Mestni občini Velenje se zavedamo, da je nujno skrbno načrtovanje preobrazbe daljinskega ogrevanja in procesov sanacije stanovanjskih objektov, saj lahko le tako zmanjšamo porabo energije. Prehod na nove vire ogrevanja ne bo uspešen brez aktivnega sodelovanja in ukrepov občanov na svojih domovih.

Zbrane bo preko video povezave nagovoril minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, v živo pa bo z nami župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Na forumu bomo predstavili, kako bo potekala preobrazba daljinskega ogrevanja, ki jo moramo speljati, kaj nas v zvezi s preobrazbo čaka v prihodnjih mesecih, kako lahko posameznik z različnimi ukrepi vpliva na zmanjšanje stroškov in tudi, kaj bomo morali vsi občanke in občani narediti zaradi preobrazbe. Režim ogrevanja bo potrebno prilagoditi, zaradi česar bodo nekateri ukrepi v stanovanjih, hišah nujni.

Na forumu bodo sodelovali:

  • tehnični direktor Komunalnega podjetja Velenje Janez Ramšak,
  • direktor agencije KSSENA Boštjan Krajnc,
  • predstavnica upravnikov iz podjetja Habit Jožica Borovnik,
  • predstavnik Ekosklada Robert Špegel,
  • vodja Energetske pisarne Mestne občine Velenje Adnan Ajšič in
  • direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori.

Z nami bo tudi direktor Urada za spodbujanje zelenega prehoda z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo Klemen Košir in predstavnik Fakultete za strojništvo prof. dr. Andrej Kitanovski. Predstavili bomo, kakšen je energetski prihranek že saniranega bloka v Velenju in kakšne so možnosti sofinanciranja takšnih sanacij. Predstavnica upravnikov bo predstavila, kako se z vsem tem soočajo upravniki, seznanili vas bomo s postopki pridobivanja subvencij na strani upravnika in etažnih lastnikov. Predstavili bomo tudi delovanje naše energetske pisarne in odprli številne druge teme s področja ogrevanja, ki so v teh dneh zelo aktualne.

Forum bomo predvajali tudi v živo na naši spletni strani www.velenje.si in našem FB profilu (preko povezave: Generacijski forum z občani – Skupaj do prihrankov toplotne energije – YouTube ).

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content