Generacijski forum – Izobraževanje za prihodnost

Na pobudo župana Mestne občine Velenje Petra Dermola bomo v sredo, 17. novembra, ob 17. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje organizirali Generacijski forum – Izobraževanje za prihodnost. K sodelovanju smo povabili različne subjekte in jih pozvali, da predstavijo svoje poglede na izobraževanje v našem mestu. Naša želja je, da skupaj postavimo nove temelje izobraževanja, na katerih bomo lahko uspešno gradili našo prihodnost.

Vsi zainteresirani bodo lahko na forumu sodelovali tudi prek spletne platforme Zoom (https://us06web.zoom.us/j/84040548647?pwd=VUp3MENUU3FFdUg3djBFNndBY2hOUT09, ‘Meeting ID: 840 4054 8647, Passcode: 635619’), spremljanje foruma v živo bo omogočeno prek spletne strani www.velenje.si.

Pred nami je pomembno obdobje prestrukturiranja, na katerega se želimo čim bolje pripraviti. Zavedamo se, da bo pri oblikovanju novih projektov imel pomembno vlogo tudi primerno usposobljen in izobražen kader. Prav s tem namenom smo organizirali že tretji Generacijski forum, na katerem bodo različne poglede na izobraževanje predstavili predstavniki osnovnih in srednjih šol, Fakultete za energetiko, Visoke šole za varstvo okolja, Ljudske univerze Velenje, dijaške skupnosti, Šaleškega študentskega kluba, ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Centra za razvoj terciarnega izobraževanja SAŠA Velenje. K sodelovanju smo povabili tudi udeležence izobraževanj na različnih stopnjah kot tudi vodje izobraževalnih ustanov, gospodarstvenike in obrtnike.

Verjamemo, da bomo ob svetovnem dnevu študentov, ki ga obeležujemo prav na dan generacijskega foruma, 17. novembra, pridobili pomembne informacije o potrebah gospodarstva ter o tem, na kakšen način lahko zagotovimo usposobljeno in izobraženo delovno silo. S povezovanjem izobraževalnih institucij in gospodarstva ter s skupnim sodelovanjem vseh akterjev želimo začrtati nadaljnje smernice izobraževanja, s katerimi se bomo uspešno soočali z izzivi, ki so pred nami.

Prijazno vabljeni k sodelovanju!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content