Finančno spodbujamo zagonska podjetja za razvoj poslovnih idej

Mestna občina Velenje že vrsto let preko sofinanciranja dejavnosti SAŠA inkubatorja in razpisa za spodbujanje podjetništva podpira odpiranje novih, zagonskih podjetij, ki bodo v prihodnjih letih razvijala inovativne ideje, nove produkte in ustvarjala nova delovna mesta. Letos smo v sklopu razpisa 30.000 evrov namenili podjetjem, ki so bila vključena v program Startup generator SAŠA inkubatorja.

Na javni razpis Mestne občine Velenje za pridobitev nepovratnih sredstev so se prijavila tri podjetja, vključena tudi v SAŠA inkubator, in sicer Mighty Kruzl agencija, d. o. o., AVBI-ING, Luka Avberšek, s. p. in Amanda Kladnik, s. p. Prejela so 10.000 evrov zagonskih sredstev za nadaljnji razvoj inovativne ideje. Na ta način krepimo povezovanje znanja in semenskega kapitala, kar zagonska podjetja na začetku zelo potrebujejo.

OKTA KOMPOSTNIK je napredna kmetijska naprava za profesionalno rabo, s katero uporabnik enostavno nadzoruje, pospešuje in optimizira proces kompostiranja organskega odpada, pri tem pa odvečni ali manj kvaliteten pridelek spremeni v koristno gnojilo. Naprava za zagotavljanje optimalnih pogojev delovanja uporablja napredne tehnološke rešitve s področja različnih tehničnih segmentov, ki jih Velenjčan Luka Avberšek z ekipo razvija že 7 let.

NAPITEK KRESNICA je najbolj zdravilen slovenski zvarek iz skrbno izbranih lokalnih sestavin. Maja Žerovnik in Amanda Kladnik, zeliščarki iz Gornjega Gradu, svojo zgodbo razvijata že nekaj let in sta zaradi svojih gostov prepoznali potrebo po unikatni in osvežilni pijači, ki ne vsebuje sladkorja, umetnih sladil, dodatkov in mehurčkov, hkrati pa je s stekleno embalažo prijazna tudi okolju. Napitek je sestavljen iz medu, jabolčnega kisa in izbranih zelišč.

LUKA BERE je projekt mladih ljudi, ki želijo skozi slikanice otrokom približati pomembne življenjske dogodke. Slikanice omogočajo lažje razumevanje tabujev, kot so žalost, smrt, izguba, staršem pa pomagajo pri vzgoji in razlagi težjih življenjskih situacij. 19-letni Jon Kanjir zaključuje program predšolske vzgoje na Gimnaziji Celje – Center in je kot bodoči vzgojitelj z empatičnostjo in zanosom z ekipo ustvaril 3 slikanice: Luka premaga žalost, Luka govori resnico in Tudi Luka nosi masko.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content