Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 20. september 2022

September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Praznik MO Velenje

Ob prazniku MO Velenje bo galerija odprta do 21. ure. Vabljeni na ogled razstave s humorjem prežetih ilustracij Marjana Mančka.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Delavnica Ostanimo mobilni za starejše občane

Predstavitev sistema in uporabe mestnih koles BICY
V okviru Evropskega tedna mobilnosti vas vabimo na brezplačno delavnico za starejše Ostanimo mobilni - Spodbujanje aktivne mobilnosti starejših, ki bo v torek, 20. septembra 2022, ob 10. uri v Vili Bianca, Stari trg 3, Velenje.
Predstavili vam bomo pomen trajnostne mobilnosti ter predstavili drugačno rešitev pri prevozu in organizaciji dnevnih poti ter koristi kolesarjenja za zdravje in dobro počutje, kot tudi širše družbe-ne, gospodarske in okoljske koristi kolesarjenja in uporabe javnega prevoza – avtomatskega brezplačnega sistema Bicy.
 
Seznanili vas bomo z električnimi kolesi, ki jih ponuja sistem Bicy, saj električno kolo vsakemu kolesarju (mlademu ali starejšemu) bistveno podaljša in olajša doseg končnega cilja ter minimizira napor pri vzponih. Na delavnici boste udeleženci lahko opravili testne vožnje z električnimi kolesi.
 
Dnevni red:
10.00 - 11.00: Uvod, pomen trajnostne mobilnosti ter predstavitev avtomatiziranega sistema za
izposojo mestnih koles Bicy
11.00 -11.30: Odmor s pogostitvijo
11.30 - 12.00 : Praktični prikaz uporabe sistema Bicy na izposojevalni postaji ter testne vožnje z električnimi kolesi
 
Prijave na delavnico so obvezne.
Zbiramo jih na e naslovu turizem@velenje.si do ponedeljka, 19. septembra, oziroma do zapolnitve prostih mest.
 
Vljudno vabljeni.
 
Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe ter bodo izvedene v skladu s trenutno veljavnimi smernicami NIJZ.
#trajnostnamobilnost #evropskitedenmobilnosti #samo1planet #care4climate #sptm
  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Praznik Mestne občine Velenje

Praznik Mestne občine Velenje
17:00 slavnostna seja s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj v DK
18:30 proslava na trgu
20:00 Veselica: ansambel Stil

V torek, 20. septembra, prav na dan praznika, bomo ob 17. uri v Domu kulture Velenje pripravili slavnostno sejo s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj. 
Ob 18.30 se bo pred domom kulture začela osrednja slovesnost ob prazniku. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.
Kulturni program na obeh slovesnostih pripravljamo v sodelovanju z Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje, Plesnim studiem N, Vrtcem Velenje, svetovno prvakinjo v igranju diatonične harmonike Tjašo Lesjak, saksofonistom in kulturnim ustvarjalcem leta v Mestni občini Velenje Juretom Puklom, Mihom Korenom in Matevžem Šaleharjem – Hamom.
Ob 20. uri bomo praznovanje na Titovem trgu nadaljevali na veselici z Ansamblom Stil.
Na veselici bomo razdelili 1.000 porcij čevapčičev.

  Dom kulture Velenje in Titov trg
  Prost vstop
Preberi več »

Zaštrikane zgodbe – intimni kažipot po Mozirju

V vsebinsko in vizualno pestri knjigi Zaštrikane zgodbe boste spoznali še neodkrite poti in nenapisane zgodbe mozirskih junakinj, ki so v razmišljanju in dejanjih segale daleč čez zgornjesavinjske hribe. Knjigo bosta predstavili Barbara Ana Fužir Schart in Katarina Fužir.

Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Knjižnica na plaži

Za vse, ki jim je poležavanje na velenjski plaži premalo, smo pripravili kotiček s knjigami in revijami, da bo poletje polno dobrih zgodb.
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Nekoč je bilo turistično jezero

Frenk Špiler, strasten zbiratelj in ljubitelj Velenja ter njegove zgodovine, ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic Velenjskega jezera od nastanka do danes ter starih zloženk Velenja, iz katerih vam predstavlja nekaj utrinkov. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku Velenjskega jezera skozi 
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi

Usnjarstvo je bilo nekoč ena izmed pomembnejših gospodarskih panog. Ob koncu 1. svetovne vojne je na Slovenskem delovalo 15 tovarn usnja. Največja in najsodobnejša med njimi je bila Woschnaggova tovarna usnja v Šoštanju, ki jo je ustanovil Josip Woschnagg leta 1788. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »