Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 20. februar 2022

Februar 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
       
Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Mednarodni dan turističnih vodnikov - brezplačna vodenja

Tudi v Šaleški dolini bomo praznovali mednarodni dan turističnih vodnikov, ki ga od leta 1990 obeležujemo 21. februarja in s tem slavimo »rojstni dan« Svetovne zveze društev turističnih vodnikov WFTGA. Na ta dan se turistični vodniki predstavijo lokalni javnosti s tematsko raznolikimi brezplačnimi vodenji. V Šaleški dolini ga bomo pospremili s številnimi aktivnostmi, tako pa prispevali k večjemu ugledu poklica turističnega vodnika, saj bomo širšo javnost ozaveščali o prvinah kakovostnega turističnega vodenja in njegovi dodani vrednosti.

NEDELJA, 20. 2. 2022, ob 10. uri – brezplačen voden ogled Šoštanja


Zaradi zagotavljanja varnosti vas vljudno prosimo, da svoje obiske vodenj najavite z elektronskim sporočilom na naslov turizem@velenje.si ali klicem na telefonsko številko 03 896 17 15. Vsa vodenja bomo izvedli v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ, zato vas prosimo, da jih tudi vi dosledno upoštevate. 


  Prost vstop
Preberi več »

Pri Addamsovih 2

Otroška matineja (The Addams Family 2)
Sinhronizirana animirana družinska komedija, 94 min (ZDA, VB, Kanada)
Režiser: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Glasovi: Uroš Smolej, Iva Krajnc Bagola, Lija Trunkelj, Srdan Milovanovič, Maja Končar, Žiga Bunič, Jan Novljan, Blaž Šef, Jernej Kuntner, Amalja Veger Poles, Klemen Bunderla

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 
  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5 EUR
Preberi več »

Junak

Redna filmska predstava (Ghahreman)
Triler/drama, 127 min (Iran, Francija)
Režija: Asghar Farhadi
Igrajo: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadrorafaii


Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno.


  Kino Velenje (velika dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja. Verjamemo, da vam bo ta način olajšal izposojo knjig in vas zazibal v čarobne zimske dni.
Knjižne pakte smo pripravili tudi v Knjižnici Šoštanj in Šmartno ob Paki.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Kajuh v barvah

Ob obletnici rojstva pesnika Kajuha razstavljamo sedem knjižnih naslovnic iz zbirke KAJUH100. Naslovnice je oblikoval Peter Stanislav Hafner.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zima v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del na temo Zima. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zimska pravljica

Na otroškem oddelku bodo pripravili pravljice, ki govorijo o naravi, živalih in dogodivščinah pozimi. Vse knjige si bodo otroci lahko izposodili.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava SREČA JE...

Ali sreča potrka na vrata ali jo prinese dimnikar? Se jo da kupiti ali narediti? Ali lahko srečo poiščemo ali nas najde sama? Da je sreča v nas samih in se jo čuti v srcu, v toplem družinskem objemu in iskrenem pogledu, vedo povedati otroci Vrtca Velenje, ki so svojo srečo poustvarili v likovnih delih z uporabo različnih likovnih tehnik. V želji, da tudi vam pomagajo pri iskanju pristne sreče, so svoja dela postavili na ogled v razstavi z naslovom SREČA JE ...
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

48. mala Napotnikova kiparska kolonija

V letu 2021 je potekala že 48. mala kiparska kolonija, ki jo je organizirala Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje. Z njo ohranjajo spomin na akademskega kiparja Ivana Napotnika. Mladi kiparji so ustvarjali vsak na svoji šoli. Na kiparski koloniji je sodelovalo 29 učencev iz 8 osnovnih šol iz Šaleške doline, ki jih je pri delu vodilo 9 mentorjev.  Na razstavi vam v ogled ponujamo vseh 12 ustvarjenih lesenih kipov in skulptur.  
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »