Dobrodelno s kolesi okoli Slovenije

V petek, 29. aprila, med 18. in 19. uro na Visti pričakujemo približno 30 kolesarjev in spremljevalno osebje v sklopu projekta Dobrodelno okrog Slovenije (DOS 2022). V sodelovanju s Športno zvezo Velenje bomo pripravili pestro dogajanje in zanimive športne aktivnosti za otroke s kolesi, rolerji, rolkami in kotalkami. Predsedniku društva bolnikov s celiakijo Celiac Slovenija Goranu Makarju bomo izročili donacijski ček v višini 500 evrov. Organizator projekta pa bo ob tej priložnosti podaril kolo otroku iz socialno šibke družine iz Velenja. Kolesarji bodo pot nadaljevali čez Graško Goro na Koroško.

DOS 2022, ki poteka od 27. aprila do 1. maja, je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko Dami Zupi s cestnim kolesom v petih dneh prekolesari pet etap v skupni dolžini 1.225 kilometrov. V Velenje bo prikolesaril v okviru 3. etape: Soča–Prevalje, in sicer poteka trasa v dolžini 256 kilometrov na relaciji Soča, Trenta, vzpon na Vršič, Kranjska Gora, Jesenice, Bled, Cerklje na Gorenjskem, Kamnik, Vransko, Braslovče, Velenje, Graška Gora, Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Prevalje, Poljana.

Namen projekta je združiti maratonsko rekreativno kolesarjenje in dobrodelnost – osveščanje o celiakiji in izzivih bolnikov s celiakijo v vsakdanjem življenju. Letos zbirajo sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, glavni koordinator projekta je Slovenska Karitas. Uradni slogan projekta se glasi: “Pot za srečo otrok”. Donacijo je možno oddati tudi z SMS sporočilom »zakolo5« na 1919.

V sodelovanju s Športno zvezo Velenje pripravljamo v petek med 18. in 19. uro na Visti pestro dogajanje in zanimive športne aktivnosti za otroke s kolesi, rolerji, rolkami in kotalkami.

Vabljeni, da z navijanjem podprete kolesarje.

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content