Delovni sestanek župana z direktorji javnih zavodov in gospodarskih družb s soudeležbo MO Velenje

Včeraj dopoldan se je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol srečal z direktorji javnih zavodov in gospodarskih družb s soudeležbo MO Velenje. V Mestni občini Velenje se dobro zavedamo, da je za zagotavljanje čim boljših pogojev za delo in življenje v naši lokalni skupnosti nujno sodelovanje vseh, ki za to skrbimo. Župan je želel na delovnem srečanju skupaj s sodelavci izvedeti, s kakšnimi izzivi se soočajo javni zavodi in podjetja ter, kako bi lahko občina še bolj aktivno pristopila k odpravljanju težav. Direktorjem je predlagal tudi, da bi se v prihodnosti srečevali vsaj 2 x letno ter opozoril, da je pred nami izjemno pomembno obdobje prestrukturiranja, ki zahteva občutno preobrazbo na gospodarskem, okoljskem in družbenem področju.

Direktor občinske uprave mag. Iztok Mori je predstavil, kakšne so ambicije naše občine in podal nekaj idej, kako bi lahko zavodi in podjetja bolje sodelovali, se bolj povezovali in tako tudi precej prihranili. Poudaril je, da je potrebno v prihodnost in prestrukturiranje zreti z optimizmom in v obdobje, ki prihaja stopiti pogumno in odločno. Mestna občina Velenje ima 21 javnih zavodov, 9 gospodarskih družb s soudeležbo MO Velenje in v 4 gospodarskih družbah imamo prevladujoč položaj.

Svoj pogled je predstavil tudi novi vodja Urada za družbene dejavnosti Marko Pritržnik, ki je napovedal, da se pripravlja nova strategija s področja turizma, da je pred nami priprava strategije s področja Starosti prijazno mesto in da je zelo pomembno, da vsi skupaj delamo za javno dobro, pri tem pa ne smemo pozabiti niti na zeleno naročanje.

Prejeli smo veliko pobud, vezanih na reševanje prostorskih vprašanj v predšolski in šolski vzgoji in za boljšo organizacijo dogodkov. Odkrivali smo možne sinergije pri pravnih in tehničnih vprašanjih, se zavzeli za izgradnjo negovalne bolnišnice in satelitskega urgentnega centra. Kar nekaj vprašanj je bilo povezanih tudi s procesom prestrukturiranjem regije, kot na primer: izobraževanje kadrov, poklici prihodnosti in možne nove rešitve sistema daljinskega ogrevanja.

Vsi udeleženci delovnega srečanja so se strinjali, da je bilo srečanje zelo konstruktivno, sodelovanje z Mestno občino Velenje pa zelo dobro. Vsi skupaj si bodo prizadevali, da bodo med seboj še bolje sodelovali in si pomagali, ter tako tudi sami prispevali, da bo lahko proces prestrukturiranja Šaleške doline še bolj uspešen.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content