Dela v okviru infrastrukturnih investicij dobro napredujejo

V Mestni občini Velenje kljub nižjim temperaturam izvajalci del nadaljujejo z gradnjo infrastrukture, ki izboljšuje kakovost bivanja in zagotavlja dodatno varnost občanom. V Šentilju nadaljujemo z gradnjo pločnika, v Vinski Gori nadgrajujemo kanalizacijsko omrežje, uspešno smo sanirali plaz Trbul v smeri Zgornjega Šaleka, Ljubljanska cesta je opremljena z novim pločnikom in hitrostnimi ovirami za umirjanje prometa, v obrobnih krajevnih skupnostih nameščamo dodatno razsvetljavo. Potek del si je na terenu ogledal tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s podžupani in sodelavci.

V Krajevni skupnosti Šentilj nadaljujemo z izgradnjo pločnika, ki bo pešcem zagotovil dodatno varnost. V okviru investicije trenutno urejamo meteorno kanalizacijo, z ureditvijo pločnika pa bomo nadaljevali spomladi. Vrednost del znaša 90.000 evrov (brez DDV).

V okviru dograditve kanalizacijskega sistema male komunalne čistilne naprave Vinska Gora smo uredili ločen sistem odvajanja odplak, v okviru katerega smo zgradili novo kanalizacijo za odvod komunalnih odpadnih vod.

Na Ljubljanski cesti smo zgradili pločnik, uredili nov prehod za pešce, hitrostne ovire za umirjanje prometa, odvodnjavanje ter javno razsvetljavo.

Poletno neurje je sprožilo plaz pod cesto Odcep Trbul v smeri Zgornjega Šaleka, ki ga je bilo treba interventno sanirati, saj je bilo od tega dostopa odvisnih cca 20 gospodinjstev. Stanovalcem Zgornjega Šaleka smo tako zagotovili varen dostop do svojih objektov.

V teh dneh v Krajevni skupnosti Kavče zaključujemo z namestitvijo 10 svetilk v dolžini 300 metrov, ki bodo pomembno prispevale k boljši vidljivosti pešcev.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content