Dela na trasi hitre ceste Velenje–Šentrupert pričakujemo naslednje leto

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je v preteklem tednu udeležil koordinacijskega sestanka županov koroške regije glede aktivnosti na severnem delu 3. razvojne osi. Sestanek je potekal na Ministrstvu za infrastrukturo Republike Slovenije.

Na odseku Gaberke pri Velenju, kjer dela potekajo od lanskega oktobra, bodo z deli zaključili predvidoma konec tega leta.

Z aktivnostmi na odseku Velenje–Šentrupert zaostajamo, vendar je župan Peter Dermol izrazil pričakovanje, da bi tudi na tem odseku začeli z deli že naslednje leto. Kot so nas seznanili, pridobivanje zemljišč in priprava dokumentacije potekata v skladu s terminskim načrtom.  

Za odseka na velenjskem koncu H (Konovo) in B (Škalsko jezero) še pridobivajo gradbeno dovoljenje, vzporedno poteka tudi prva faza javnega naročila za priznanje sposobnosti ponudnikom gradnje. Za odsek E (Velunja) pa je vloga za gradbeno dovoljenje oddana, pričakujejo ga v juliju 2022. Objavljen je razpis, dela pa bi se lahko začela jeseni tega leta.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content