Center ponovne uporabe s ponudbo unikatnih izdelkov

Že več kot 10 let je Center ponovne uporabe v Velenju, ki deluje v okviru Podjetniškega centra Standard, dobro znana trajnostno inovativna trgovina, ki ima ključno vlogo pri spodbujanju krožnega gospodarstva in zmanjševanju količine odpadkov. Ponudba se osredotoča na ohranjanje vrednosti starejših izdelkov, ki so z osvežitvami, manjšimi popravki ali dopolnitvami primerni za ponovno uporabo, kar ima pozitiven vpliv na okolje, ekonomijo in družbo. Lani so sprejeli za 40 ton stvari, v ponovno uporabo pa so vrnili za skoraj 30 ton obnovljenih, osveženih izdelkov. V Mestni občini Velenje želimo spodbuditi zmanjševanje oz. vsaj manjšo rast odpadkov, zato pripravljamo nov projekt – vzpostavitev Knjižnice stvari za t. i. izposojevalnico orodja, pripomočkov, ki jih posameznik potrebuje le občasno.

V Centru ponovne uporabe, ki ima prostore v Standardu (Šaleška cesta 2d), sistematično zbirajo različne še uporabne predmete, ki bi sicer pristali v smeteh. Stvari strokovno pregledajo in ocenijo glede uporabnosti in stanja. S popravili, preoblikovanjem in izobraževanji soustvarjajo bolj trajnostno prihodnost. S kreativnimi idejami in znanjem stare kose pohištva obnovijo in osvežijo ter jih spremenijo v »šik« trendovsko pohištvo, ki že nekaj let navdušuje še tako zahtevne kupce. Pohištvo iz prejšnjega stoletja daje vtis domačnosti, hkrati pa je tudi trendovsko. Izdelki iz druge roke so velikokrat v dobrem stanju in kvalitetni, lastniki se kosa pohištva le naveličajo. Z nekaj idejami in truda pohištvu vračajo dušo in jih spreminjajo v unikatne dizajnerske kose. Navdušujejo z edinstveno linijo pohištva Brezčasni stil, linija Šik butik, ki združuje luksuz, prefinjenost in predstavlja popolno dopolnilo za vsak dom, ki si želi izžarevati stil. Ponovna uporaba denim materiala, na primer starih jeans hlač, za preoblikovanje pohištva je trajnostna praksa, saj zmanjšuje odpadke in spodbuja odgovorno rabo virov, hkrati pa je denim ikoničen v svetu mode in vedno moderen.

V Centru ponovne uporabe Velenje se najdejo tudi izjemni kosi. V zbirki knjig imajo prav posebno knjigo, ki je največja in najtežja do sedaj. Gre za Dalmatinovo biblijo Biblia 1584, ki je bila izdana leta 1994 v le 800 izvodih. Ima ročno izdelan papir, platnice iz lesenih plošč, oblečene v pravo usnje, medeninasto okovane ščitnike na vogalih platnic, ki sta povezani z medeninastima sponkama, na naslovnici pa je reliefno vtisnjen portret cesarja Maksimiljana.

Center ponovne uporabe Velenje je odprt vsak dan od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro. Ob sobotah in praznikih je trgovina zaprta. Dosegljivi so na telefonski številki 031 683 959 ali po elektronski pošti info@cpu.velenje.si. Vse predmete, ki so na voljo v prodajalni, si lahko ogledate na njihovi spletni strani https://cpuvelenje.si/ ali na Facebook strani Center ponovne uporabe Velenje.

Najpogosteje oddani predmeti so pohištvo, bela tehnika, posoda, elektronske naprave, otroška oprema, športna oprema, knjige, gospodinjski aparati in naprave, stenske ure, slike in dekorativni izdelki.

Na željo stranke je možen tudi odvoz pohištva z vašega doma po predhodnem dogovoru in oceni pohištva, če je primerno za obdelavo oz. prodajo. Prav tako je možna predelava vašega pohištva po naročilu in dogovoru.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content