Brezplačna storitev E-oskrba za samostojnejše življenje uporabnikov

Od sredine aprila bo storitev E-oskrba, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju, saj zagotavlja 24-urno povezavo z asistenčnim centrom oz. zdravstvenim osebjem in organizacijo pomoči, če jo uporabniki potrebujejo, na voljo brezplačno. Slovenija je sredstva pridobila od Evropskega socialnega sklada in virov REACT-EU. Posredujemo osnovne informacije, ki lahko pomagajo našim občankam in občanom do ureditve te storitve. Za informacije, usmeritve ali pomoč pri naročilu E-oskrbe smo na voljo tudi na Mestni občini Velenje (Nina Korelc, 8961 738).

Storitev E-oskrba deluje tako, da ima uporabnik na svojem domu nameščen varovalni telefon z zvočnikom, mikrofonom in velikim SOS gumbom. S pritiskom nanj se na enostaven način takoj poveže z asistenčnim centrom, ki je na voljo 24 ur na dan in vse dni v tednu. Če uporabnik do varovalnega telefona ne more (na primer zaradi padca) oziroma ni v njegovi bližini, lahko klic sproži s pritiskom na SOS gumb na zapestnici. Uporabnik lahko sproži klic na pomoč tudi s posebnim obeskom s SOS gumbom, ki v primeru padca tudi samodejno sproži klic v asistenčni center. V asistenčnem centru strokovno osebje organizira ustrezno pomoč; če je potrebno, na dom uporabnika tudi napoti reševalce.

Do brezplačne storitve E-oskrba so upravičeni vsi, ki izpolnjujejo eno od naslednjih zahtev: so starejši od 65 let in pretežni del dneva bivajo sami, zaradi pridruženih kroničnih nenalezljivih bolezni spadajo v ranljivo skupino prebivalstva v primeru zbolevanja za koronavirusno boleznijo, jim je v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja priznana invalidnost, v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja prejemajo dodatek za pomoč in postrežbo ali so stari 18 let ali več in so zaradi nevroloških oziroma nevromišičnih obolenj ogroženi za padec oziroma so zaradi kognitivnega upada pri demenci izpostavljeni različnim neželenim dogodkom v okolju.

Uporabniki bodo z naročilom storitve brezplačno prejeli: varovalni telefon z gumbom za klic na pomoč, zapestnico z gumbom za klic na pomoč, mobilni detektor gibanja na obesku za klic na pomoč, SIM kartico z mobilnim paketom, ki omogoča neomejene dohodne in odhodne klice ter prenos podatkov za potrebe izvajanja storitve E-oskrba, storitve asistenčnega centra 24 ur na dan in vse dni v letu, tehnično pomoč, vzdrževanje, servis.

Za naročilo in več informacij sta na voljo brezplačna številka 080 12 13 in e-naslov: eoskrba@telekom.si.

Prav tako dodatne informacije in naročilo storitve zagotavlja Zveza društev upokojencev Slovenije. Več informacij je na voljo tudi na: E-oskrba – Zasebni uporabniki – Telekom Slovenije

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content