Velenje kmalu praznično okrašeno

V Velenju v teh dneh zaključujemo s praznično okrasitvijo mesta. Letos bomo na novo okrasili Visto – park z razgledom, prenovljen trg v Starem Velenju in Goriško cesto.
Novoletno jelko na Titovem trgu postavljamo to sredo, 24. novembra, ob 14. uri. Pomoč pri postavljanju so ponovno ponudili krajani prostovoljci iz Cirkovc in Šentilja, ki že vrsto let pomagajo pri postavljanju novoletnih jelk in mlajev.
Novoletno jelko je letos občankam in občanom Velenja podarila družina Višnar iz Kavč. Visoka je približno 20 metrov, krasilo pa jo bo okoli 37.000 prazničnih lučk.
Velenje bo okrašeno podobno, kot vsako leto – z elementi na uličnih svetilkah, svetlobnimi trakovi na drevesih in samostojnimi elementi v mestnem središču. S svetlobnimi skulpturami bosta okrašeni tudi dve krožišči, in sicer pod Velenjskim gradom in pri Sončnem parku.
Velenje bo zažarelo v soju prazničnih luči v petek, 3. decembra ob 18. uri. Na ta dan vabimo občanke in občane na sprehod po prazničnem okrašenem mestu. Na Titovem trgu bomo od 10. do 20. ure v sodelovanju s Festivalom Velenje in Zavodom za turizem pripravili praznični sejem drobnih daril in dobrot. Prodajne stojnice bodo krasili izdelki domače obrti, praznični priboljški in dobrote ter drobna darila, ki si jih poklanjamo v prazničnem času. Če bodo epidemiološke razmere dopuščale, bomo na Titovem trgu organizirali tudi praznični koncert Ines Erbus & David Amaro.
Praznične luči bodo gorele do 16. januarja, za praznično razsvetljavo pa smo letos namenili približno 100.000 evrov.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content