5. mednarodna konferenca EnRe ponovno v Velenju

V torek, 14. junija, bo v Velenju potekala tradicionalna znanstvena konferenca EnRe, na kateri bodo mednarodno priznani strokovnjaki z različnih področij razpravljali na temo energetike, trajnostnih virov in varovanja okolja ter predstavili svoj pogled na temo »Kaj lahko slovenska znanost naredi za prestrukturiranje SAŠA regije?«.

Konferenco bodo ob 9. uri s pozdravnim nagovorom odprli predsednik organizacijskega odbora EnRe 2022 red. prof. dr. Jurij Avsec s Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, prorektor za infrastrukturo Univerze v Mariboru red. prof. dr. Miralem Hadžiselimović in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki bo ob 10.45 sodeloval tudi na okrogli mizi.

Šaleška dolina je pred velikimi izzivi in spremembami, ki bodo posledica izstopa iz premoga in zasledovanja podnebne nevtralnosti. Težnja po izboljšanju energetskih naprav, vpliv okoljskih dejavnikov in razvoj novih tehnologij za izkoriščanje trajnostnih virov prispevajo k temu, da smo v zadnjem desetletju priča intenzivnemu razvoju energetike. Naša etična odgovornost je, da si nenehno prizadevamo za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Namen konference EnRe je spodbuditi komunikacijo med strokovnjaki in raziskovalci, omogočiti razpravo in izmenjavo različnih pogledov na prihodnost, ki so izjemnega pomena za učinkovito zasledovanje ciljev.

V okviru posameznih sekcij bodo predstavljeni rezultati temeljnih in aplikativnih raziskav številnih uspešnih raziskovalnih in razvojnih projektov na različnih področjih energetike in varstva okolja, ki bodo v prihodnosti prispevali k novim rešitvam in proizvodom prihajajočih generacij.

Konferenca EnRe se bo odvijala v prostorih Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru (Koroška cesta 62a, Velenje). Udeležba je brezplačna. Število mest je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na elektronski naslov enre@um.si. Organizatorji konference so Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, Mestna občina Velenje, Fakulteta za varstvo okolja, CRTI SAŠA in zavod KSSENA.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content