31 novih dreves pri Vrtcu Tinkara za prijetnejše bivanje

Pri Vrtcu Tinkara bomo v sredo, 29. maja, ob 11. uri v sodelovanju z Vrtcem Velenje zasadili 31 novih dreves. Zaradi močnega vetroloma v lanskem letu smo morali poškodovana drevesa ob Šlandrovi cesti odstraniti. Z zasaditvijo želimo revitalizirati območje, z novimi vrstami dreves zagotoviti rastlinsko pestrost in omogočiti bolj prijetne pogoje za bivanje.

Na zasaditvi bodo sodelovali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ravnateljica Vrtca Velenje Nataša Doler in vrtčevski otroci enote Tinkara.

Na mestu, kjer je nekoč raslo večje število iglavcev, ki smo jih zaradi vetroloma 2023 morali odstraniti, bomo zasadili 31 novih dreves, in sicer glog, bezeg, rumeni dren, navadna bodika, tulipanovec in ambrovec.

Osnovno ogrodje zasaditve bo tvorila mešanica srednje visokih dreves, ki bodo prostor obogatila z raznolikostjo in estetsko privlačnostjo. Izbrana drevesa in grmovnice imajo različne oblike listov in cvetov, ki bodo zanimiva tekom celega leta. Prav tako so izbrane vrste in sorte, ki imajo različno končno višino rasti in bodo zajele vse nivoje. S tem bomo dosegli organsko zasaditev, ki vključuje tako zimzelene kot listopadne vrste.

Nova zasaditev bo prispevala k ohranjanju naravnega okolja in izboljšanju estetskega videza prostora. Prav tako pa bo omogočala prijetnejše bivanje tako za okoliške stanovalce kot prijeten prostor za igro za vrtčevske otroke.

V Velenju smo aprila letos v sodelovanju z Družbo Slovenski državni gozdovi zasadili 800 dreves za Vilo Herberstein, 3 drevesa smo zasadili ob Cesti talcev, letos načrtujemo zasaditev še več kot 120 dreves na različnih lokacijah (po Sončnem parku, ob pešpoti ob Paki, v Starem Velenju ter ob poti na grad).

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content