21. Lirikonfest Velenje ob dnevu Primoža Trubarja

Od danes dalje in vse do četrtka bo v Starem trgu, na terasi Hotela Razgoršek, v Vili Bianci in Gaju poezije pri Škalskem jezeru potekalo mednarodno srečanje književnikov Lirikonfest XXI. Gre za tradicionalni literarni festival, ki prinaša festivalno izbrana pesniška branja in književno omizje z mednarodno udeležbo. V četrtek, 9. junija, ob 19. uri bo v Vili Bianci potekala Lirikonfestova slavnostna akademija Poetična Slovenija, na kateri bodo podelili književne nagrade velenjica – čaša nesmrtnosti, krilata želva, Lirikonov zlat in mednarodno Pretnarjevo nagrado. Prisotne bo nagovorila podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević.

Programski in organizacijski vodja Lirikonfesta je Ivo Stropnik, glavni in odgovorni urednik Ustanove Velenjska knjižna fundacija. Tema letošnjega festivala je Nenaravnost, nadnaravnost in protestniškost v novejši poeziji. V okviru festivala bodo izvedena aktualna simpozijska ali debatna omizja, literarna branja, spremljevalni umetniški program za različne starostne skupine, izvaja pa se tudi promocija ter popularizacija vrhunske slovenske in prevodne literature. Podrobnejši program: Ustanova Velenjska knjižna fundacija (uvkf.si).

Na doslej dvajsetih festivalnih književnih srečanjih z mednarodnimi gosti je bilo predstavljenih več kot tisoč slovenskih in tujih književnih ustvarjalcev, prevajalcev, urednikov, interpretov, mednarodnih književnih posrednikov.

Prijazno vabljeni!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content