16. julija bo ob jezeru Velenjska noč

V soboto, 16. julija, vabljeni ob Velenjsko jezero, kjer bo živahno od 17. ure naprej, saj več organizatorjev pripravlja sklope samostojnih dogodkov, ki so jih povezali v Velenjsko noč. Velenjski javni zavodi in društva bodo med 17. in 20. uro na ploščadi Viste in na igrišču ob vili Čira-čara pripravili program za otroke in družine, športna društva pa bodo izvajala različne športne aktivnosti. Za večerni glasbeni program in dobro kulinariko pa bodo poskrbeli gostinski lokali, ki delujejo ob jezeru.

Festival Velenje med 17. in 20. uro vabi na Pozojevo otroško igrišče ob Visti, kjer pripravljajo Mornarski dan: ob 17. uri bodo izvedli tolkalsko delavnico, ob 18. uri bo nastopil Ribič Pepe, vse popoldne pa bodo lahko mali in veliki obiskovalci ustvarjali v mornarskih delavnicah ter si ogledali Pikino vilo Čira-čara. Zavod za turizem Šaleške doline skupaj s Športno zvezo Velenje in Mladinskim centrom Velenje na ploščadi Viste pripravlja športni poligon, predstavili bodo turistično ponudbo Šaleške doline, za otroke pa bodo na travniku Viste na voljo tudi brezplačna napihljiva igrala. Klub vodnih športov Velenje bo poskrbel, da se bodo lahko obiskovalci po Velenjskem jezeru popeljali s Pletrco, tako pri njih kot na Zoo Stationu pa bo mogoče najeti tudi supe in druga plovila.

Od 19. ure naprej bodo za prijetno poletno zabavo in dobro kulinariko poskrbeli gostinci, ki imajo lokale v okolici jezera. Pri Restavraciji Jezero bosta glasbo vrtela člana zasedbe 2-party, ob Sporty baru pa bo obiskovalce zabaval DJ Fredi z EX-YU hiti. Na terasi Vista bara bo obiskovalce razplesal 6-pack Čukur, na Plaži Žlajfer pa bodo za dobro razpoloženje poskrbele zasedbe Shadows Play, Chateau in SkorBand.

Domačine spodbujamo, da na prizorišče pridejo peš, s kolesom, Bicyjem ali Lokalcem.

Organizatorji posameznih sklopov dogajanj so Zavod za turizem Šaleške doline, Festival Velenje, Mladinski center Velenje, Športna zveza Velenje, Klub vodnih športov Velenje, ŠRZ Rdeča dvorana Velenje, Gorenje Gostinstvo, Wunderbar, Sporty bar in Vista bar.

Več informacij:

Zavod za turizem Šaleške doline
www.visitsaleska.si
03/ 896 17 15
turizem@velenje.si

in

Festival Velenje
www.festival-velenje.si
03 898 25 90

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content