SI

Slovenska bakla prihaja v Velenje

12. 1. 2018

Olimpijski komite Slovenije, Združenje športnih zvez je natanko mesec pred slavnostnim odprtjem zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, prižgal svojo – Slovensko baklo. Namen projekta je potovanje olimpijske bakle po Sloveniji ter ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji.

V petek, 19. januarja 2018, ob 17. uri se bo Slovenska bakla ustavila tudi v Velenju. Poleg obiska olimpijcev ter bakle bo med 16. in 18. uro na Drsališču Velenje v Sončnem parku potekal pester program, ki je v prvi vrsti namenjen najmlajšim navijačem. Na voljo bodo različne športne aktivnosti za otroke, olimpijski kviz, predstavili bomo projekt Slovenska bakla ter poklepetali z našimi gosti – olimpijci, zbirali bomo tudi dobre želje za naše športnike in športnice, ki se pripravljajo na prihajajoče zimske olimpijske igre ter spremljali nastope učencev velenjskih osnovnih šol. Z nami bo tudi velenjski olimpijec Bernard Vajdič.

Več o projektu Slovenska bakla, dogodkih in dogajanju si lahko ogledate na uradni spletni strani Slovenske bakle (bakla.olympic.si).

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje