SI

Mestna občina Velenje zelo uspešna na programu Srednja Evropa

17. 3. 2017

Včeraj, v četrtek, 16. marca, je organ upravljanja programa Interreg Srednja Evropa na spletni strani objavil rezultate drugega razpisa, na katerega se je prijavila tudi Mestna občina Velenje. Na razpisu smo bili uspešni s petimi projektnimi predlogi, v štirih nastopamo kot projektni partner, v enem pa smo v vlogi vodilnega partnerja.

Skupna vrednost odobrenih projektov Mestne občine Velenje je 1.1 milijona evrov, od tega bomo 85 % prejeli s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Odobreni projekti so iz področja ohranjanja naravne in kulturne dediščine (HICAPS, RUINS), energetske učinkovitosti javnih zgradb in infrastrukture (BOOSTEE, eCentral)  ter okolju prijazne mobilnosti (SMART COM).

Na drugi razpis je bilo podanih 211 projektnih predlogov, od katerih je bilo na območju Srednje Evrope odobrenih 50 projektov. To pomeni, da je bila Mestna občina Velenje pri prijavi projektov zelo uspešna, saj je vključena v kar 10 odstotkov odobrenih projektov na območju Srednje Evrope. O vsebini projektov vas bomo podrobneje obveščali v naslednjih tednih.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Deli s prijatelji