Zaradi obnove kanalizacijskega omrežja od 12. oktobra zapora Kersnikove ceste

V sredo, 12. oktobra 2022, bomo začeli z obnovo kanalizacijskega omrežja na Kersnikovi cesti v Velenju. Gre za del Kersnikove ceste od križišča s Kidričevo cesto do križišča s Šlandrovo cesto, v skupni dolžini cca 150 metrov. Izvajalec del, podjetje Gradnje Rošer, se bo potrudil, da bi bile zapore le delne, kjer pa to ne bo mogoče, bodo uredili obvoze. Investicija bo predvidoma zaključena do konca novembra 2022.

V sklopu investicije bo zgrajena nova meteorna kanalizacija, ki bo nadomestila obstoječo. Na obstoječi mešani kanalizaciji se bodo obnovili jaški, na določenih mestih pa se bodo vgradili tudi dodatni jaški. Izvedel se bo tudi del kabelske kanalizacije. Na mestih, kjer izvedba prečka obstoječi toplovod, je predvidena zamenjava kinetnih plošč ter sanacija toplovodnih cevi ali njihova zamenjava. Pešpot in cesta bosta v tem delu na novo urejeni.

Na trasi obnove so tri drevesa, ki jih po vsej verjetnosti ne bomo mogli ohraniti. V tem primeru bomo posadili šest nadomestnih dreves.

Vse udeležence v prometu, še posebej pa bližnje stanovalce, prijazno prosimo za razumevanje.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content