SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Vila Herberstein

Vila Herberstein
Kopališka cesta 1
SI - 3320 Velenje

Telefon: 03 896 14 00
Telefax: 03 896 14 14
E-mail: vilaherberstein@gorenje.si
Spletna stran: http://www.vilaherberstein.si/

Delovni čas:

  • od ponedeljka do sobote: od 12.00 do 22.00 ure
  • nedelja in prazniki zaprto

Vila Herberstein zagotovo stoji na eni izmed najlepših lokaciji v Velenju. Oddaljena je le slabih dvesto metrov od centra mesta, v neposredni bližini je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode. Park in terasa pred stavbo sta izjemno prijetna za druženje s prijatelji ob kavici in izvrstnih herbersteinskih sladicah. Vila je zaščitena kot objekt kulturne dediščine.

Čas tukaj teče počasneje in nočno šumenje v krošnjah stoletnih dreves prav vsakogar popelje v globok, miren spanec. Pravijo, da te počitek v vili pomladi. O tem govori tudi pravljica: v njej je Vila Herberstein skrivnostna hiša, ki tistemu, ki zna prisluhniti govorici zidov, v sanjah razkrije skrivnost časa.

Vila Herberstein ima sedem dvoposteljnih sob. Vse so stilno opremljene, hkrati pa je v njih vsa sodobna oprema; barvni TV, mini bar, lični sanitarni prostori. Vsi dosedanji gostje zagotavljajo, da je prenočevanje v vili mirno in prijetno, nenazadnje tudi zaradi pravljičnega okolja vile, ki stoji na griču nad mestom, ob robu gozda in v senci in miru stoletnih dreves.