Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Za medije

Velenje obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo2. 7. 2022

Uvodoma je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol ministru Matjažu Hanu zaželel dobrodošlico v Velenju in ga seznanil z aktualnim dogajanjem ter izzivi naše lokalne skupnosti. Povedal je tudi, da je vesel, da je minister v Velenje prišel prav na ta, za vse Velenjčanke in Velenjčane, res poseben praznik.

Lokalni energetski koncept za podnebno nevtralnost do 20301. 7. 2022

Z dokumentom želimo povečati osveščenost in informiranost občank in občanov, predvsem na področju učinkovite rabe energije in izkoriščanja obnovljivih virov energije. V Mestni občini Velenje v sklopu Misije EU za 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest izvajamo vse aktivnosti, da bi do leta 2050 postali podnebno nevtralni.

Julija in avgusta z Lokalcem do jezer tudi ob vikendih1. 7. 2022

Z različnimi ukrepi želimo zmanjšati število avtomobilov in spodbujati trajnostno mobilnost.

Podpis pogodbe z izvajalcem za izgradnjo oskrbovanih stanovanj na Žarovi cesti1. 7. 2022

V torek, 5. julija, bosta župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in izvršni direktor družbe VG5, Miha Brlan ob 11. uri v protokolarni sobi Mestne občine Velenje (2. nadstropje, Titov trg 1) podpisala pogodbo za izvedbo gradbeno-obrtniških del pri projektu Oskrbovana stanovanja Žarova.

Koncert kulturnega ustvarjalca leta23. 6. 2022

Kot kulturni ustvarjalec leta bo Jure Pukl v soboto, 2. julija, ob 20.30 pri Vili Herberstein izvedel koncert Ta noč je moja.

Mestna tržnica bo na praznično soboto zaprta21. 6. 2022

Mestna tržnica na praznično soboto, 25. junija 2022, ne bo obratovala. Sobotni ponudniki bodo svoje pridelke in izdelke prodajali v petek, 24. junija, od 7. do predvidoma 13. ure.

V četrtek osrednja slovesnost ob dnevu državnosti20. 6. 2022

Počastimo ta pomemben državni praznik skupaj.