V Velenju z aprilom odpira vrata brezplačna psihološka svetovalnica

V Velenju, v prostorih Poslovnega centra Jaki, Trg mladosti 2, bo 6. aprila začel delovati Center za psihološko svetovanje Posvet – enota Svetovalnica Velenje. Svetovalnica je namenjena posameznikom, parom in družinam v psihični stiski. Svetovalnica bo delovala enkrat na teden po tri ure, in sicer ob sredah oziroma četrtkih med 16. in 19. uro po predhodnem naročilu. Svetovalnico omogoča Mestna občina Velenje, ki nudi prostore in financira svetovalne ure, ki so za uporabnike brezplačne.

Prebivalci iz Šaleške doline in od drugod se lahko na svetovanje naročijo po telefonu 031 778 772, vsak delovni dan od 13. do 18. ure, ob petkih pa od 12. do 14. ure, ali po e-pošti sprejemna.celje@posvet.org. Za svetovanje zdravstvena izkaznica ali napotnica nista potrebni. Čakalne dobe na pogovor v svetovalnici bodo predvidoma kratke.

Mestna občina Velenje se zaveda pomena duševnega zdravja, zato z odprtjem psihološke svetovalnice omogočamo izboljšan dostop do storitev za duševno zdravje in dopolnitev k že obstoječim, kot so Center za duševno zdravje odraslih in Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov, ki delujeta v okviru Zdravstvenega doma Velenje, ter tudi drugih že delujočih izvajalcev na tem področju v Velenju in okolici.

Nova svetovalnica v Velenju bo 19. v mreži svetovalnic, ki delujejo v različnih krajih v vseh slovenskih regijah pod okriljem Centra za psihološko svetovanje Posvet Slovenskega združenja za preprečevanje samomora. Program svetovalnic podpirajo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Fiho fundacija in številne občine.

Več informacij na spletni povezavi: www.posvet.org.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content