SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Bicy

Sistem Bicy od 18. maja ponovno na voljo!

Sistem Bicy je avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki vključuje 86 koles na 19 izposojevalnih postajah, od tega 14 v Velenju in 5 v Šoštanju. Lani smo v sistemu vzpostavili tudi izposojo devetih novih električnih koles.
Za uporabo sistema Bicy je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času:
- v Turistično informacijskemu centru Velenje v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje) med 9. in 18. uro ter
- v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) med 14. do 18. uro.

Link do videa z napotki za izposojo: https://www.youtube.com/watch?v=CeyeC-fV9vo
Promocijski film SLO: https://www.youtube.com/watch?v=KfCkl3ACnV0

+ Higienska priporočila za samopostrežno izposojo NIJZ
+ Splošni pogoji uporabe avtomatiziranega sistema za izposojo mestnih koles (Sistem BICY)

 

 

Registracija uporabnika (pridobitev kartice za uporabo sistema BICY):

Za dostop do storitve sistema Bicy uporabnik potrebuje veljavno pogodbo in uporabniško kartico, ki jo prejme ob uspešni registraciji s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta in davčne številke. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 evrov. Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem Bicy vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Vse uporabnike pozivamo k previdni, skrbni in preudarni uporabi koles in e-koles!
V primeru, da uporabnik potrebuje pomoč, se lahko obrne na klicni center za pomoč uporabnikom (TIC Velenje) preko telefona na brezplačno številko 080 19 61 ali preko e-pošte turizem@velenje.si. Splošni pogoji in ostala navodila so na voljo na spletni strani: http://www.velenje-tourism.si/velenje/bicy.
Pri opravljanju registracije in uporabe sistema Bicy vas pozivamo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Postaje v Velenju

Videz mobilne aplikacije Bicy za OS Android

Velenje:
- Avtobusno postajališče Velenje,
- Mestna občina,
- Vila Bianca,
- Mladinski hotel,
- Stavba C Šolskega centra Velenje,
- Sončni park,
- Mestni stadion - MIC,
- na Gorici,
- na Selu,
- KS Pesje,
- trgovski center Velenjka,
- Osnovna Šola Anton Aškerc.

Šoštanj:
- Tresimirjev park,
- Kajuhov park,
- Metleče 12,
- Topolšica,
- Pohrastnik – Florjan.

Šoštanjski sistem koles je kompatibilen velenjskemu in omogoča storitve izposoje kolesa za uporabo v Velenju in Šoštanju. Občani si lahko izposodijo ali vrnejo kolo tako v Velenju kot Šoštanju.

Sistem za izposojo mestnih koles – sistem BICY v zimskih razmerah ne obratuje. Kolesa se začasno pospravijo, ob primernih vremenskih razmerah se ponovno namestijo na postaje sistema BICY.

Aplikacija BICY
Razpoložljivost koles na posameznih postajah lahko spremljate z mobilno aplikacijo Bicy za telefone z OS Android. Na svoj telefon ali tablico jo lahko prenesete iz tega naslova: Bicy


CHESTNUT (2016-2019) - celostno prometno načrtovanje funkcionalnih urbanih središč

Več o projektu Bicy

Projektni partnerji

Sistem za izposojo mestnih koles – sistem BICY v zimskih razmerah ne obratuje. Kolesa se začasno pospravijo, ob primernih vremenskih razmerah se ponovno namestijo na postaje sistema BICY.
Projekt BICY – Cities and Regions of Bicycles, v sklopu katerega smo vzpostavili sistem izposoje mestnih koles, izvaja Mestna občina Velenje v sodelovanju s Šolskim centrom Velenje. Projekt je bil sofinanciran s strani evropskega programa Srednja Evropa.

"Ta dokument je bil pripravljen ob finančni pomoči Evropske unije. Za vsebino tega dokumenta je izključno odgovoren avtor in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališče Evropske unije."

Več o projektu Bicy: spletna stran