Srečanje s predstavniki verskih skupnosti

Ob svetovnem dnevu religij sta župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in podžupanja Aleksandra Vasiljević s sodelavci sprejela predstavnike različnih verskih skupnosti, ki delujejo v našem mestu. Prisotni so izpostavili odlično sodelovanje z lokalno skupnostjo in medsebojno spoštovanje.

Župan Peter Dermol se je predstavnikom verskih skupnosti zahvalil za pomembno poslanstvo, ki ga opravljajo v lokalnem okolju. Izpostavil je preteklo sodelovanje, ki je bilo dobro in tvorno. V lanskem letu smo verske skupnosti tudi osebno obiskali in se podrobneje seznanili z njihovim delovanjem ter organiziranostjo.

Ponosni smo, da v lokalni skupnosti vse verske skupnosti podpirajo strpnost in spodbujajo medkulturno sodelovanje. Prav zaradi tega ohranjamo družbeno ravnovesje in enotnost. Skrb za vernike, občanke in občane, je na visokem nivoju.

Živimo v zahtevnem obdobju, saj sta zdravstvena in energetska kriza negativno vplivali na socialno varnost občanov. Prav zaradi tega smo v lanskem letu več kot 4 milijone evrov namenili za raznolike oblike pomoči našim občankam in občanom. Skrb za občane bo tudi v prihodnjem obdobju na prvem mestu.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content