SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Na tekmovanju POPRI se bo pomerilo tudi 10 ekip iz Velenja

16. 2. 2021

SAŠA inkubator je tudi letos regijski partner nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah POPRI za mlade od 12. do 29. leta starosti, na katerega se je prijavilo 344 mladih iz vse Slovenije. Na letošnjem tekmovanju, ki bo prvič v celoti digitalno, se bo pomerilo 134 ekip (osnovnošolci, dijaki, mladi), od tega bo kar 10 ekip iz Velenja. Ideje so mladi razvijali od doma, ob podpori mentorjev in videotečaja POPRI digital. S sodelovanjem mladi razvijajo ustvarjalnost, podjetnost, se naučijo timskega dela, navezovanja stikov z različnimi ljudmi ter lahko od izkušenih podjetnikov dobijo koristne povratne informacije za svojo poslovno idejo. Nagradni sklad POPRI znaša 30.000 evrov, katerega zagotovi Slovenski podjetniški sklad. Za Koroško, Savinjsko, Podravsko regijo in Pomurje bo SAŠA inkubator v četrtek, 4. marca 2021, organiziral predizbor z ustnimi zagovori prek spleta.

V SAŠA inkubatorju so imenovali strokovno komisijo, ki jo sestavljajo podjetniki: dr. Flora Cvetka Tinauer (direktorica podjetja Eba), Martin Blazinšek (direktor prodaje v podjetju Malinca), Jure Boček (direktor podjetja Adescco), Tanja Domazet (kreativna direktorica v podjetju 2Night), Marko Sirše (direktor podjetja Vlakec.si), Aleš Cverlin (direktor podjetja Sportimus), David Mernik (direktor podjetja Datagrad), Nik Lemež (direktor podjetja ŠportNIK) in Matic Kolar (direktor podjetja Web center). Člani komisije bodo med prispelimi predlogi izbrali najboljše iz vsake kategorije, ki se bodo uvrstili v drugi krog predizbora in bodo svoje izdelke predstavili tudi ustno v obliki 5-minutnega »pitcha« (kratke in navdihujoče predstavitve pred komisijo). 

Na predizborih se bodo prve tri najbolje uvrščene ekipe iz vsake kategorije in iz vsake regije uvrstile na nacionalno tekmovanje, ki bo 7. aprila 2021 na digitalnih platformah.

Tekmovanje POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javno agencijo za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Deli s prijatelji