SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

S projektom SNAIL zmanjšati izgorelost

15. 2. 2021

Andragoški Zavod Ljudska univerza Velenje trenutno koordinira dva evropska projekta, eden od teh je projekt SNAIL. Projekt SNAIL je nastal v okviru programa ERASMUS+ in ga sestavlja konzorcij 6 partnerjev iz Španije, Irske, Poljske, Romunije in Slovenije. Cilj projekta je ozaveščanje vodij podjetij in zaposlenih o pomembnosti zmanjšanja hitrosti dela, povečanju osredotočenosti na posamezno nalogo ter s tem izogibanju večopravilnosti. Opravljanje več nalog hkrati lahko vodi na dolgi rok v izgorelost delavcev, ki je pogost pojav današnjega hitrega tempa dela.

S partnerji so v začetni fazi projekta opravili analizo stanja v partnerskih državah glede tempa dela zaposlenih, večopravilnosti, izgorelosti in odsotnosti z dela zaradi preobremenjenosti. Rezultati analize bodo kmalu na voljo v e-obliki.

V drugi fazi bodo v okviru fokusnih skupin izvedli intervjuje s predstavniki izbranih velenjskih podjetjih, s katerimi bodo v zadnji fazi delili tudi vse nastale rezultate.

V okviru projekta SNAIL bodo nastali trije rezultati: študija o pomenu osredotočenosti in nevarnostih večopravilnosti, „DELAJ POČASI, DELAJ BOLJE'’ bo namenjen zaposlenim, s ciljem upočasniti notranji delovni tempo za boljšo produktivnost in ustvarjalnost in trening „POČASNO USPOSABLJANJE“, kjer bo nastal modul za usposabljanje mentorjev v podjetjih na temo boljše osredotočenosti na posamezne naloge. 
Pri projektu SNAIL sodelujejo izkušeni partnerji, ki imajo večletne izkušnje v programih ERASMUS+ na različnih področjih. Projekt se je začel oktobra 2020, konec novembra 2020 pa je bilo izvedeno prvo partnersko srečanje, ki bi moralo potekati v Velenju, a je bilo zaradi pandemije izvedeno preko spleta. Projekt SNAIL bo trajal dve leti, njegova celotna vrednost pa znaša 279.865 evrov. Za koordinacijo mednarodnega partnerstva in izvedbo projekta prejme Ljudska univerza Velenje 56.510 evrov.

Deli s prijatelji