SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Sistem Bicy od 18. maja ponovno na voljo

11. 5. 2020

Uporabnike obveščamo, da bo od ponedeljka, 18. maja, avtomatiziran sistem brezplačne izposoje mestnih koles Bicy ponovno na voljo, registracija uporabnikov pa bo mogoča že od 13. maja. Sistem Bicy je avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki vključuje 86 koles na 19 izposojevalnih postajah, od tega 14 v Velenju in 5 v Šoštanju. Lani smo v sistemu vzpostavili tudi izposojo devetih novih električnih koles.

Za uporabo sistema Bicy je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času:
- v Turistično informacijskemu centru Velenje v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje) med 9. in 18. uro ter
- v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) med 14. do 18. uro.

Za dostop do storitve sistema Bicy uporabnik potrebuje veljavno pogodbo in uporabniško kartico, ki jo prejme ob uspešni registraciji s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta in davčne številke. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 evrov. Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem Bicy vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Vse uporabnike pozivamo k previdni, skrbni in preudarni uporabi koles in e-koles!

V primeru, da uporabnik potrebuje pomoč, se lahko obrne na klicni center za pomoč uporabnikom (TIC Velenje) preko telefona na brezplačno številko 080 19 61 ali preko e-pošte turizem@velenje.si. Splošni pogoji in ostala navodila so na voljo na spletni strani: http://www.velenje-tourism.si/velenje/bicy.

Pri opravljanju registracije in uporabe sistema Bicy vas pozivamo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Deli s prijatelji