SI

Po praznikih nov delovni čas zbirnega centra

10. 4. 2020

Zbirni center Velenja bo za fizične osebe od 14. aprila dalje odprt od ponedeljka do petka od 8. do 14. ure. Vstop v Zbirni center Velenje je omogočen fizičnim osebam z osebnim vozilom s prikolico. Zaradi preprečitve širjenja virusa COVID-19 mora vsak, ki vstopa v zbirni center, nositi svojo zaščitno masko in rokavice ter pisalo v primeru podpisa spremne dokumentacije. Občanke in občane prosimo, da upoštevajo prometne predpise in ne ustavljajo na glavni cesti ob vstopu v zbirni center, saj lahko pride do naleta vozil.

V Zbirni center Velenje je vstop možen z osebnim dokumentom in položnico podjetja PUP-Saubermacher. Občani sami razvrstijo odpadke v za to namenjene zabojnike, kesone. Na območju oddaje odpadkov sta lahko največ dve stranki. V primeru, da stranka nima položnice, ne more vstopiti v zbirni center.

Vse ločene frakcije (embalažo, biološke in mešane komunalne odpadke) lahko občani puščajo v zabojnikih, na njihovem prevzemnem mestu oz. zbiralnici, kjer bo odvoz do nadaljnjega potekal po predvidenem koledarju odvoza komunalnih odpadkov. Zbiralnice so namenjene zbiranju ločeno pripravljene embalaže. V zbiralnice je prepovedano odlagati kosovne, nevarne, gradbene in ostale neprimerne odpadke.

V primeru, da so občani pri pripravi odpadkov doma potrebovali pomoč pri nakladanju, je pomembno, da si zagotovijo pomoč tudi pri razkladanju in razvrščanju odpadkov v zbirnem centru. Delavci v zbirnem centru so jim v pomoč samo glede svetovanja pri razvrščanju odpadkov.

Odpadke ni dovoljeno  kuriti na prostem. Zakonsko je tudi prepovedano odlaganje odpadkov v naravo. Več informacij je objavljenih na spletni strani www.pup-saubermacher.si.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje