SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Potrjena dva primera okužbe s koronavirusum pri osebah, ki so v Velenje prispele z evakuacijskim letom iz Španije

28. 3. 2020

Pravkar smo tudi uradno izvedeli, da sta bila na testiranju potrjena dva primera okužbe s koronavirusom pri osebah, ki so v karanteni v Hotelu Paka. NIJZ je že stopil v kontakt z okuženima, prav tako so jima epidemiologi že posredovali nadaljnja navodila. Oba okužena kažeta lažje simptome bolezni Covid 19.

Osebe so včeraj zgodaj zjutraj z evakuacijskim letom prispele v Velenje iz Španije in so bile nastanjene v Hotelu Paka v središču Velenja. Na zahtevo Mestne občine Velenje so bile vsem osebam s strani predstavnikov Zdravstvenega doma Velenje odvzeti brisi za testiranje na prisotnost koronavirusa. Rezultati so pokazali, da sta dve osebi pozitivni.

Naslednje testiranje je predvideno čez 6 dni, zadnje pa je predvideno ob koncu karantene. Kot smo že obveščali so osebe nameščene v sobah hotela in imajo popolno karanteno.

Prav tako opozarjamo, da je iz spoštovanja do oseb, ki so v hotelu, zelo neprimerno, da so za to izvedeli iz medijev, na podlagi »zaupnih« virov, preden je bila posredovana uradna informacija, preden so jih predstavniki NIJZ osebno poklicali in obvestili o rezultatih testiranja. Zaradi tega smo na Mestno občino Velenje prejeli veliko ogorčenih klicev in sporočil oseb, ki so v karanteni.

Glede na to, da je Mestna občina Velenje skupaj z ostalimi deležniki, že včeraj sprejela vse potrebne varnostne in zaščitne ukrepe, drugi ukrepi v tem trenutku v dogovoru z NIJZ niso potrebni.

 

Deli s prijatelji