SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Velenjski prostovoljci uspešno pomagajo starejšim, invalidom, ranljivejšim

17. 3. 2020

Člani prostovoljne skupine Udarnik Mladinskega centra Velenje v času kriznih razmer na območju Mestne občine Velenje zagotavljajo brezplačno oskrbo s hrano in zdravili za starejše. Od  petka, 13. marca, ko so akcijo začeli izvajati, do vključno ponedeljka, 16. marca, so opravili 26 nakupov za starejše, od tega 21 nakupov iz trgovine in 5 iz lekarne.

Prav tako člani prostovoljne skupine Udarnik Mladinskega centra Velenje od danes dalje skrbijo tudi za dostavo toplih obrokov, ki smo jih v sklopu javne kuhinje organizirali za ranljivejše posameznike (invalide, starejše, nemočne). Posamezniki, ki se uvrščajo v te skupine, si lahko brezplačen topel obrok naročijo od ponedeljka do petka med 8. in 11. uro na telefonsko številko 03 8961 619.

Storitev dostave hrane in zdravil je brezplačna in se izvaja za starostnike, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci opravili nakupe osnovnih stvari. Prostovoljci poskrbijo za priporočene preventivne ukrepe pri opravljenih storitvah (predaja denarja in računov pod vrati, nakup pustimo pred vrati). Od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro sprejemajo naročila na telefonski številki 03 898 19 22. Predaja denarja poteka tako, da je oseba na direktni telefonski liniji v trenutku, ko prostovoljec prevzema od nje denar. Ljudi tudi obvestijo, da poleg denarja na svoj seznam dopišejo, koliko denarja so predali prostovoljcu in se zraven podpišejo. Predaja nakupov se izvede enako (brez telesnih stikov). Prostovoljci so dobro organizirani in pripravljeni na povečano povpraševanje po njihovih storitvah.

Projekt podpira Mestna občina Velenje z vozilom Kamerat, s katerim za starostnike dostavljajo nakupe.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Deli s prijatelji