SI

Izvajanje projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – zahod

14. 2. 2020

V teh dneh smo začeli z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – zahod. Skupna vrednost izgradnje 8.171 metrov kolesarskih poti, štirih pokritih kolesarskih parkirišč, dveh novih Bicy postaj s kolesi in večjega zunanjega parkirišča za skoraj 200 koles znaša 1,8 milijona evrov. Od tega bomo večji del sredstev črpali iz evropskih skladov za regionalni razvoj.

V sklopu ureditve kolesarskega omrežja se bodo izvedle naslednje povezave:
-          Velenjka–Velenjsko jezero, Velenjska plaža–deponija (vključno z dvema brvema in podvozom pod železnico) – 4.988 metrov,
-          Cesta talcev – 713 metrov,
-          Jenkova cesta (med Tomšičevo in Kidričevo cesto) – 250 metrov,
-          ob Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski – 250 metrov,
-          pot ob Paki (med Jenkovo cesto in TC Supernova) – 480 metrov,
-          ob železniški progi (med Cesto talcev in Gorenjem) – 370 metrov,
-          ob Cesti Simona Blatnika in Cesti na jezero – 1.120 metrov.

Uredili bomo tudi štiri pokrita kolesarska parkirišča za skupno več kot 120 koles. Dve pokriti kolesarski parkirišči bosta ob sedežu družbe Gorenje – Hisense, in sicer za 85 koles, eno ob Velenjski plaži za 22 mest in eno pri Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski za 16 parkirnih mest. Uredili bomo tudi dve novi postaji Bicy s kolesi, in sicer za 20 parkirnih mest na Velenjski plaži in za 8 parkirnih mest v Stari vasi. Na Velenjski plaži pa bomo uredili še dodatnih 44 odprtih parkirnih mest.

Vsa drevesa, ki so bila zaradi izgradnje kolesarskega omrežja odstranjena, bomo ustrezno nadomestili z novimi drevesi. Dela bo izvajalo podjetje Nivig, d. o. o., in bodo zaključena predvidoma do septembra letos. Prosimo za upoštevanje spremenjene prometne signalizacije v času del na omenjenih območjih.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Deli s prijatelji